Šta se događalo u rijeci Bosni: Izlila se nepoznata materija crne boje, širio se neugodan miris

/

Šta se događalo u rijeci Bosni: Izlila se nepoznata materija crne boje, širio se neugodan miris- Pripadnicima Policijske uprave Zenica prijavljen je slučaj onečišćenja okoliša.

Zenička policija alarmirana je u četvrtak, 14. septembra u 16.40 sati.

Prema navodima iz prijave, u mjestu Banlozi izvršeno je onečišćenje okoliša na način da je u rijeku Bosnu došlo do izlijevanja nepoznate materije crne boje.

Nepoznata materija istovremeno širila neugodan miris oko korita rijeke, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Uviđaj su obavili pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje nadležnih inspekcijskih organa te dežurnog tužioca.

Također, Federalna uprava za inspekcijske poslove imala je intervenciju na spomenutoj lokaciji.

“Po dojavi o incidentnom zagađenju rijeke Bosne u Zenici koje je primijećeno sinoć u blizini privrednog subjekta ArcelorMittal, rano jutros na lice mjesta je upućen tim federalnih vodnih inspektora.

O incidentnom zagađenju su obaviješteni svi nadležni organi – policija, kantonalni vodni inspektor, te nadležna Agencija za vodno područje rijeke Save, radi poduzimanja daljih mjera iz djelokruga njihovih nadležnosti.

Federalna uprava za inspekcijske poslove će poduzeti sve zakonom propisane mjere iz svoje nadležnosti kako bi utvrdila uzrok i sankcionisala počinioca zagađenja, te će, po okončanju inspekcijskog nadzora, o nalazima i poduzetim mjerama javnost biti blagovremeno informisana, piše Zenicablog. 

Ovim putem zahvaljujemo aktivistima projekta “Eko HUB Zenica” na obavijesti i dostavljenim fotografijama.”

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...