U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu putničkog automobila kojim je upravljalo lice inicijala M.M. sa područja grada Doboja sa kojim su se u vozilu nalazila lica inicijala A.V. i R.Ž. oba sa područja grada Doboja, te su daljom kontrolom pored suvozača u navedenom vozilu lica inicjala A.B. uočili vrećicu u kojoj se nalazila vaga za precizno mjerenje i više paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“.

Isti dan na Osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres navedenog putničkog automobila, lični pretres svih lica koja su se nalazila u vozilu i porodične kuće koju za stanovanje koristi lice inicijala A.V. prilikom čega je pronađeno i oduzeto: tri paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, 15 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, jedna ručno spravljena cigareta tzv. “DŽonit“, jedna vrećica u kojoj se nalazilo pet tableta plave boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „Ekstazi“, jedna digitalna vaga za precizno mjerenje i drugi predmeti koji su namijenjeni za pakovanje i konzumiranje opojne droge.

Sljedeći dan Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice inicijala S.S. sa područja grada Doboja i lice inicijala V.K. iz Tešnja, FBiH, zbog osnova sumnje da su izvršila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prilikom legitimisanja navedenih lica sa kojima se u društvu nalazilo i lice inicijala H.M. sa područja grada Doboja, pronađeno je i oduzeto: 10 paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 17,9 grama, jedan smotuljak sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 1,9 grama i dva paketića sa sadržajem 2 bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od tri grama.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv lica inicijala A.V. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogugavanje uživanja opojnih droga“, a protiv lica inicijala S.S. i V.K. Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno šest beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...