Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

/

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića, izazvala je šok i zabrinutost u hrvatskoj javnosti.

Klara Buntić, žrtva nasilja, podijelila je snimku stravičnog incidenta koji se dogodio u njihovom domu. Na snimci koju je objavio “Jutarnji list”, se čuje muškarac koji brutalno napada ženu, dok ona očajnički moli za prestanak nasilja.

“Moja jedina šansa da ostanem živa je javnost. Pretukao me pred devetomjesečnim djetetom, snimila sam kako me udara i prijeti da će me ubiti. Policija mu je pronašla arsenal ilegalnog oružja. I ipak je pušten za manje od 48 sati, nije mu izrečen ni pritvor, samo mjera zabrane prilaska. Završit ću kao ona žena iz Gradačca, osjećam to. Najviše od svega se bojim za život svojeg djeteta. Policija i sud nisu učinili ništa da nas zaštite, upravo suprotno. Bojim se da će mu tek sad skroz narasti krila jer mu se nije dogodilo ništa i da neće stati. Javnost je naša jedina zaštita”, izjavila je Klara Buntić.

Riječ je o nešto manje od 10 minuta snimke čistog užasa, koju je Klara Buntić u petak snimila mobitelom. Čuje se muškarac koji udara ženu, rukama i predmetima, žena koja preklinje da prestane i govori “nisam to zaslužila”, muškarac koji je udarcima tjera da izađe iz kuće u kojoj joj se nalazi 9-mjesečno dijete i viče “Ubit ću te”.

Jutarnji list odlučio je objaviti ovu snimku. Uznemirujuća je, teška za slušanje, dio nas je neće odslušati do kraja.

To joj je i svrha. Da nas uznemiri – sve nas: susjede, prijatelje, poznanike, rođake, novinare, aktiviste, a osobito policajce, tužitelje i suce. Da nas natjera da uvijek i bez iznimke postupimo ispravno, da poduzmemo sve što je u našoj moći prije nego žena sa snimke – i desetine žena oko nas koje proživljavaju isto – bude mrtva.

“Teško je to slušati? Ja to živim. Moje dijete to živi. To je teško. Ne znamo hoćemo li doživjeti sutra. Nisam napravila snimku da bih je objavila u medijima. Htjela sam imati dokaz, znala sam da nikad neću imati svjedoke. Da će biti moja riječ protiv njegove. Vjerovala sam da će netko od nadležnih reagirati kad čuje snimku. Da ću zbog snimke izbjeći ovo što se sada događa i da ću naći mir za sebe i dijete. Ali pušten je nakon manje od 48 sati! Ja nemam izbora, zato želim da se objavi na portalu. Javno. To je naša posljednja šansa”, kaže Klara Buntić.

Ona je, kaže, žrtva koja više ne želi biti ni anonimna ni tiha. Nema taj luksuz. S nevjericom sluša naša pitanja o tome je li dobro promislila, je li sigurna da želi da se javno objavi tih 10 minuta njezinog života i je li sigurna da se ne radi o ishitrenoj odluci donesenoj u posebno ranjivom trenutku.

“Ne podcjenjujte me. Ja nemam izbora. Ako svi ne čuju kako izgleda moj život, mogla bih ostati bez njega”, odgovara.

Tog su dana, priča, ona, dijete i suprug bili na utakmici u Mostaru. Bio je i mužev prijatelj i njegova djevojka. Činilo joj se da dijete nije baš najbolje, kao da ima virozu, ali su ipak otišli na utakmicu.

Tamo se dosta pilo, a navodno je bilo i droge. Suprugu se, priča Klara, nikako nije išlo kući. Čekala ga je i nagovarala gotovo tri sata, priča, dobrim dijelom vani, na kiši, s djetetom kojem je bilo sve gore.

Nakon dosta pića sjeo je za volan. Atmosfera je bila teška, Klara priča kako su se već u autu “počeli pravdati”. Kad su došli kući, kaže, bilo joj je jasno kako će završiti.

Nije bilo prvi put. I ranije ju je znao udariti, nekad i pred ljudima.

“Trpim to pet godina. Dan prije krštenja našeg djeteta, držao je dijete u rukama i udarao me. Uzeo je bocu mineralne vode kojom me htio lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to spriječio. Puknuo mi je bubnjić. Još prije toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtjelo mi se u glavi pa su moji inzistirali da odem na hitnu. Prijatelji su mi rekli: oprosti, ne možemo protiv njega svjedočiti. Njegovi roditelji također. Nisam ga ni prijavila, i to ne samo zato što nisam mogla dokazati i što je utjecajan. Htjela sam sačuvati brak, vjerovala sam da će se popraviti, da se neće ponavljati. Ali ponavljalo se, prenosi Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Von der Leyen: Zabrana TikToka u EU nije isključena

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je...

Zabranjuju TikTok: Hoće li američka vlada ugasiti ovu društvenu mrežu

Sa 360 glasova "za", i svega 58 "protiv" izglasan...

Dva državljana BiH uhapšena u Njemačkoj zbog šverca oružja

Pripadnici njemačke policije su u opsežnoj akciji uhapsili dva...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...