RAT ZA SKUPŠTINSKU VEĆINU ZDK: Obje strane tvrde da imaju većinu

/

Novu vlast u ZDK najavila je jučer SDA (11 zastupnika) trebali su činiti DF (3 zastupnika), SBB (2 zastupnika), NES (1 zastupnik – Almina Sivić iz Tešnja) i tri samostalna zastupnika odnosno Amela Granić, Alen Kapković i Iva Tadić međutim danas su mediji pisali i došli do informacija da će nova većina biti sa minimalnim izmjenama.

Vlast u ZDK će nastaviti biti predvođena SDP-om sa pet zastupnika, NiP (3), Naša stranka (1), HDZ BiH (2), DF (3), nekadašnjim zastupnicima iz BHI-KF Alenom Kapkovićem i Amelom Granić, Naidom Delibašić Alagić, Samirom Karahasanovićem iz NES-a odnosno sada Snage naroda, te zastupnicima BHI-KF (2).

Redakcija ZOS je dobila dokument, spisak  zastupnika koji su saglasni za većinu u Skupštini ZDK te su tu saglasnost ovjerili svojim potpisom.

 

Ono što je zbunjujuće da je danas svim medijima stigao poziv  na press konferenciju u povodu nove skupštinske većine koju čini SDA.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

ZDK: Izdat 501 prekršajni nalog, 70 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na...

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...