Oduzeta opojna droga u Doboju i Tesliću

/

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 05.10.2023. godine, lišili su slobode lice inicijala M.N. sa područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.
Operativnim radom policijski službenici su uočili lica inicijala M.N. i O.C. sa područja grada Doboja, prilaskom policijskih službenika navedenim licima, lice inicijala M.N. je odbacilo predmet nakog čega su oba lica počela trčećim korakom da se udaljavaju, te su od strane policijskih službenika sustignuta i lišena slobode. Pronađena je odbačena vrećica u kojoj se nalazilo 14 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 21,9 grama i jedan paketić sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 0,8 grama.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju izvršen je pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi lice inicijala M.N. kao i lica koja su zatečena u kući, prilikom čega je pronađeno i oduzeto: ostaci bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ izvučeni u liniju, ukupne težine od 2,6 grama, otvoren paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 0,8 grama, dvije vage za precizno mjerenje i drugi predmeti koji služe za konzumiranje opojne droge.
Lice inicijala M.N. je uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a lice inicijala O.C. je sankcionisano zbog počinjeng prekršaja iz člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.
Isti dan policijski službenici Policijske stanice Teslić, su kontrolisali putnički automobil kojim je upravljalo lice inicijala D.P. iz Teslića, kod koga je pronađeno i oduzeto šest paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ ukupne težine od 26,4 grama i jedan paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“ ukupne težine od 5,7 grama. Protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...