Poziv za druženje mladih sa područja Tešnja, Teslića, Jelaha i Usore

/

Udruženje mladih „ForTe“  implementira projekat“Glas mladih- Eho budućnosti“ čiji je cilj da kreira ljepši ambijent za mlade osobe, jačanju kapaciteta kao i stvaranje prilika za saradnju između Tešnja, Teslića, Jelaha i Usore.

Tokom šestomjesečne provedbe aktivnosti, Udruženje mladih “ForTe” fokusirat će se da mladima omogući učenje i razvoj na različitim poljima koje se tiču sticanja znanja o aktivnom građanstvu, pravima mladih, kao i kritičkom razmišljanju o problemima na koje nailaze u svojim zajednicama. Ključne teme radionica su – uloga mlade osobe u donošenjima odluka, aktivnog građanstva  kao i volontiranja. Iako fokusirajući se na spomenute teme, kroz projekat težimo stvaranju novih veza između mladih Tešnja, Teslića, Usore i Jelaha. te izgradnji kapaciteta i vještina  za rad u zajednici.

Ovaj projekat je posebno važan za mlade sa ovih prostora jer predstavlja priliku za dugotrajniju saradnju i angažman.

Kroz projekat implementirat ćemo tri različite vrste aktivnosti koje će uključivati radionice, dijaloge za mlade u svim zajednicama, te dvije zajedničke omladinske akcije. Također, mladi će imati priliku da razgovaraju sa aktivnim građanima i građankama koji posvećeno rade na promociji i izgradnji mira u njihovim lokalnim zajednicama.

Tokom dosadašnje implementacije organizovane su četiri jednodnevne radionice gdje su mladi imali priliku razviti vještine i sposobnosti da djeluju kao pokretači promjena, u svojim lokalnim zajednicama, ali  također raditi na konkretnim problemima i dijeliti različita iskustva.

Sljedeća aktivnost nas čeka već 04. novembra 2023. godine, gdje će učesnici i učesnice imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima lokalne  vlasti u Tesliću.

Pratite aktivnosti na našoj facebook i intagram stranici, gdje vas pozivamo da nam se pridružite.

https://www.facebook.com/udruzenje.mladih.forte/

https://www.instagram.com/udruzenje.mladih.forte/

Naše aktivnosti podržane su kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju (NDICI), a zajedno provode Evropska unija u Bosni i Hercegovini , Ujedinjene nacije u BiH , i Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu .

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj

Fejzić dr.Mersiha, spec.pedijatar imenovana za direktora JZU Dom zdravlja...

Teslić: Više od 150 ljudi doniralo kosu djeci oboljeloj od karcinoma

U Tesliću je danas održana donatorska akcija “Kosu skrati,...

Doboj:Nova krivična prijava protiv Petrovića i Jerinića

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Tešanj: Vatrogasci gasili požar na automobilu i pomoćnom objektu

Prema službenim informacijama koje je saopćila Civilna zaštita općine...