ZDK: Rasvijetljeno pet krivičnih djela teška krađa

/

Policijski službenici Policijske Uprave I, Odsjeka kriminalističke policije su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, koja su počinjena u proteklom periodu na području Grada Zenica i to;

Dana 09.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH u sportsku kladionicu  d.o.o. Vitez, poslovna jedinica 721. Zenica, koja je locirana u Zenici, u ulici Stara Čaršija broj 2, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od 3.400 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica.

Dana 12.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH u ostavu, vlasništvo Ć.S., koja je locirana u Zenici u ulici Maršala Tita bb, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina sportske opreme, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 700.00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica.

Dana 24.10.2023. godine Policijskoj stanici Centar prijavljeno je izvršenje krivičnog djela Teška krađa iz člana 287. KZ FBiH, u prodavnicu doo Sarajevo, poslovna jedinica Zenica 5, locirana u ulici Muhameda Seida Serdarevića broj 1, grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina prehrambenih artikala, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 2.500,00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica.

Radeći po prijavi krivičnih djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti lice B.I. iz Zenice, koji je dana 26.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Otuđeni prehrambeni artikli su pronađeni i vraćeni oštećenom, te će po kompletiranju dokumentacije biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona o počinjenom krivičnom djelu.

Dana 19.10.2023. godine Policijskoj stanici Crkvice prijavljeno je izvršenje krivičnog djela "Teška krađa" iz člana 287. KZ FBiH, u prostorije benzinske pumpe Bingo petrol locirane u ulici Goraždanska bb, Grad Zenica, kojom prilikom je otuđena veća količina cigareta, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 1.200,00 KM, koje je počinjeno od strane nepoznatog lica.

Radeći po prijavi navedenog krivičnog djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice O.J. iz Zenice, koji je dana 20.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Otuđene cigarete su pronađene i vraćene oštećenom, a izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica podnesen je dana 23.10.2023. godine protiv O.J. zbog krivičnog djela Teške krađe iz člana 287. KZ F BiH i protiv lica A.A., zbog počinjenog krivičnog djela Prikrivanje iz člana 300. Krivičnog zakona F BiH.

Dana 24.10.2023. godine, u ulici Kotromanjića, Grad Zernica od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo Teška krađa iz putničkog motornog vozila marke BMW vlasništvo H.E. (rođen 1998. godine) iz Zenice. Tom prilikom otuđeno je oko 30 komada polovnih laptopa i ručni sat, marke Fosil.

Radeći po prijavi navedenog krivičnog djela, te operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije, Policijske uprave I, su prikupili saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice Č.J. iz Zenice, koji je dana 29.10.2023.godine lišen slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku. Saopštili su iz Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje.

Povezani postovi

Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan nezavisnosti BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...