Nigerijac u redovima TOŠK-a u velikom problemu: Nema novca ni da jede, a prijeti mu hapšenje

/

Napadač tešanjskog TOŠK-a Abubakar Safiyanu nalazi se u veoma teškoj situaciji.

Dvadesetogodišnji Nigerijac je u redove TOŠK-a stigao pred početak ove sezone iz hadžičkog Radnika i trebao je biti udarna igla kluba iz Tešnja.

No, našao se u neočekivanom problemu, zbog čega bi mogao biti uhapšen.

Naime, nakon što je odigrao po 90 minuta u prva dva kola protiv Budućnosti i Gradine, Safiyanu se u 14. minuti susreta protiv Zvijezde u Gradačcu teško povrijedio i nakon te utakmice su nastali ogromni problemi za njega.

“Došao sam u klub početkom jula i do sada sam dobio samo tri plate. Ostatak novca mi ne žele dati jer govore da sam došao povrijeđen u klub. Ako sam bio povrijeđen, kako sam prošao ljekarski pregled i odigrao sve utakmice do povrede u trećem kolu?”, ispričao je Safiyanu svoje nedaće.

S obzirom na to da ne dobija platu, boravišna dozvola mu je uskraćena.

“Policija je poručila da ću biti uhapšen jer nemam boravišnu dozvolu, a nemam novca da se vratim kući u Nigeriju”, govori Safiyanu koji ne zna kakva ga sudbina sada čeka.

“Poštujem grad, klub i navijače, ali neki ljudi iz kluba se sramotno ponašaju. Došao sam do toga da moram posuđivati novac od saigrača kako bih mogao jesti. Igrači kada se nađu u situaciji poput moje traže pomoć svoje porodice, ali moja porodica je daleko…”, poručio je mladi Nigerijac kojeg policija od sutra može uhapsiti zbog nelegalnog boravka u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...