Porodica se iz Njemačke doselila u BiH, pokrenuli biznis

/

Porodica Schlimper se prije četiri mjeseca doselila iz Lauenbrücka pored Hamburga u Žepče u Bosni i Hercegovini.

Porodica Schlimper, Malte i Christina te njihovo troje djece, Malena, Karina i Kurt se preselila iz Njemačke u Žepče kako bi započeli novo poglavlje u svom životu, izvan Evropske unije.

Porodica je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što su se odlučili za Žepče kao svoj novi dom te su izrazili interes za aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici. Djeca pohađaju osnovnu školu u Žepču, a zahvaljujući ljubaznosti i pomoći razrednih učiteljica, krenuli su sa učenjem jezika i usvajanjem novih znanja.

Općinski načelnik, Mato Zovko srdačno je dočekao porodicu Schlimper u svome uredu te ih upoznao s historijom Žepča, lokalnim projektima, saradnjom sa njemačkim međunarodnim organizacijama, te kulturnim događajima i drugim važnim informacijama o Žepču. Porodica Schlimper je iskazala svoju želju za integracijom i doprinosom razvoju općine.

Malte Schlimper se zahvalio općinskom načelniku na toplom dočeku i korisnim informacijama. Schlimper je prije dva mjeseca kupio kuću za svoju porodicu, a prije mjesec dana registrirao firmu „Hanseatische Beratung“ za rad u oblasti energetike, prodaje i zaštite na radu.

Ovom prilikom se zahvalio Mariji Kresić koja im je sa svojom firmom StartUP MAYA dala veliku podršku u osnivanju firme pri administrativnim i bankarskim procedurama.

Izvor: biznisinfo

Povezani postovi

Premijer Pivić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan nezavisnosti BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

Fejzić: Uskoro bi svi (grado)načelnici u ZDK trebali prijaviti kompletnu imovinu

Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o...

MUP ZDK: Od B.E. ponovo oduzeto vozilo, ima novčanih kazni gotovo 16 hiljada KM

U sklopu pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova...