Da li priča o Nigerijcu iz TOŠK-a dobija zaokret?

/

Nakon objave u medijima širom BiH, da se igrač TOŠK-a Abubakar Safiyan nalazi u veoma teškoj situaciji, gdje mu između ostalog prijeti i deportacija iz naše zemlje, danas smo u nekoliko navrata pokušali doći do nekoga iz Uprave ovog kluba. Ipak, na naše pozive nam se niko nije javio.

Zatim smo kontaktirali osobe koje su bliske TOŠK-u kako bi dobili više informacija o samom slučaju.

Nekadašnji predsjednik  nam je kazao da se distancirao od kluba već duže vrijeme, ali da smatra odnosno tvrdi da stanje u klubu nije takvo kakvim je predstavljeno.

Kako nam je pojasnio, plate su redovne, ponekad kasne par dana kao i u mnogim firmama.  Svim igračima je obezbjeđena hrana u restoranima sa kojima TOŠK ima sporazum.

Dobili smo također informaciju od bliske osobe TOŠK-u, a koja želi biti anonimna, da je priča napuhana i nije tačna, a da iza iste stoji nešto sasvim drugo o čemu može govoriti samo Uprava TOŠK-a.

Isto tako nam je kazao da su svi igrači divni momci kao i Abubakar Safiya i da Tešnjaci i glavni ljudi u TOŠK-u ne bi dozvolilli da neko bude gladan.

Očekujemo da će nam se neko javiti iz Uprave TOŠK-a kako bi se sazanala istina i o čemu se zapravo radi. Do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti zvanični odgovor na upit koji smo poslali službeno putem mail-a Upravi TOŠK-a.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...