Da li priča o Nigerijcu iz TOŠK-a dobija zaokret?

/

Nakon objave u medijima širom BiH, da se igrač TOŠK-a Abubakar Safiyan nalazi u veoma teškoj situaciji, gdje mu između ostalog prijeti i deportacija iz naše zemlje, danas smo u nekoliko navrata pokušali doći do nekoga iz Uprave ovog kluba. Ipak, na naše pozive nam se niko nije javio.

Zatim smo kontaktirali osobe koje su bliske TOŠK-u kako bi dobili više informacija o samom slučaju.

Nekadašnji predsjednik  nam je kazao da se distancirao od kluba već duže vrijeme, ali da smatra odnosno tvrdi da stanje u klubu nije takvo kakvim je predstavljeno.

Kako nam je pojasnio, plate su redovne, ponekad kasne par dana kao i u mnogim firmama.  Svim igračima je obezbjeđena hrana u restoranima sa kojima TOŠK ima sporazum.

Dobili smo također informaciju od bliske osobe TOŠK-u, a koja želi biti anonimna, da je priča napuhana i nije tačna, a da iza iste stoji nešto sasvim drugo o čemu može govoriti samo Uprava TOŠK-a.

Isto tako nam je kazao da su svi igrači divni momci kao i Abubakar Safiya i da Tešnjaci i glavni ljudi u TOŠK-u ne bi dozvolilli da neko bude gladan.

Očekujemo da će nam se neko javiti iz Uprave TOŠK-a kako bi se sazanala istina i o čemu se zapravo radi. Do zaključenja ovoga teksta nismo uspjeli dobiti zvanični odgovor na upit koji smo poslali službeno putem mail-a Upravi TOŠK-a.

 

Povezani postovi

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...