Saopštenje NK TOŠK: Abubakar je cijelo vrijeme boravka u Tešnju i klubu imao obezbijeđen stan i obroke

/

Abubakar Safiyanu je od ove sezone igrač našeg kluba,te je po dolasku dobio jednu platu unaprijed kako bi imao novac od početka i plaćene obroke i stan u klubskim prostorijama gdje do današnjeg dana to ima svakodnevno.

Pomenuti igrač je prošao ljekarske preglede na kojima nije bilo moguće utvrditi da li postoje određeni problemi sa povredom koljena u ovom slučaju ligamenata. Igrač je odigrao nekoliko pripremnih utakmica, te počeo prvenstvo iako se u više utakmica dalo primjetiti da ne daje 100% svojih mogućnosti odnosno da ne daje maximalno sebe za klub.

U drugom kolu prvenstva dolazi do povrede, te je igrač odmah upućen na magnetnu rezonansu. Nalazi su upućeni kod dva doktora na očitavanje gdje je utvrđeno da je igrač došao sa starom povredom ligamenata koja nije liječena na vrijeme.

Doktori su preporučili da se pokuša sa terapijama iako je mala vjerovatnoća da će ista biti uspješna, te je zatim preporučena operacija i duži vremenski oporavak. Kub je organizovao liječenje terapijama koje su uspješno odrađene, ali nažalost povreda nije bila sanirana do kraja.

Za svo vrijeme provedeno u klubu igrač je imao redovna primanja, po dogovoru kao i obroke te mjesto boravka. Nakon bezuspješnih terapija i prećutane stare povrede koja se nije liječila pravilno i na vrijeme, odlučeno je da se igrač vrati u matičnu zemlju gdje ima plaćeno liječenje i gdje ga čeka duži vremenski period oporavka.

Igrač je u tom periodu imao redovna primanja, te moramo napomenuti da u dogovoru sa menažerom pomenutog igrača nije bila dogovorena kupovina karte za povratak kući. U više navrata igrač je odugovlačio i pokušavo trenirati na svoju ruku, a sve to kako se ne bi morao vratiti u matičnu zemlju na liječenje.

U međuvremenu boravišna dozvola za pomenutog igrača je isticala te je klub smatrao da treba da se vrati u matičnu zemlju zbog dužeg odsustva kako bi izbjegli plaćanje produženja i nepotrebnog finansijskog gubitka.

Klub je planirao da kroz potpisane sponzorske ugovore, a još jednom ćemo napomenuti da nije bilo dogovoreno, izdvoji jedan dio novca za igrala i plati kartu za njegov povratak u matičnu zemlju što je preneseno i igraču i njegovom menadžeru.

Kašnjenjem sponzorskih ugovora nije bilo u našoj moći da nešto promjenimo, te pored Abubakara čekala se uplata za još tri igrača kako bi u potpunosti riješili plate igrača. Međutim igrači su smatrali kako ne treba više da čekaju te izašli u javnost. Još jednom napominjemo da je igrač Abubakar Safiyanu cijelo vrijeme boravka u našem gradu i klubu imao obezbijeđen stan te obroke.

Upravni odbor je jučer bez čekanja i uplate sponzorskih ugovora koji trebaju da budu uplaćeni na račun kluba izvršio uplatu za pomenutog igrača, iako karta koju smo uplatili još jednom napominjemo nije bila dogovorena, saopšteno je iz kluba TOŠK.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...