Ogrešević uplakan: Tvrdi da je SDA prevarila NES

/

Što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona, poručio je Ogrešević

Nakon što je SDA “izradila” NES i ušla u vlast HNK sa SDP-om i HDZ-om, oglasio se predsjednik NES-a Nermin Ogrešević.

SDA je pokušala ubaciti NES u vlast u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, čemu se protivio SDP. Iz NES-a su očekivali insistiranje svog partnera i obećanja SDA da će su partneri na svim nivoima, ali do toga nije došlo.

– Varanjem i laganjem partnera prilikom uspostave vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, SDA je poslala ružnu poruku svim zagovornicima formiranja probosanskog bloka.

Priča o probosanskom bloku, a što priželjkuje veliki dio bh. javnosti, ne može se graditi na neprincipijelnim osnovama. Ne možemo se lagati i varati, a SDA je na primjeru HNK pokazala da se nije odmakla od tog svog pristupa.

Upravo u HNK smo mogli pokazati čvrstinu tog probosanskog bloka. Baš onako kako su to uradili NES i SBiH odbijanjem da budu dio državne i federalne vlasti, držeći se svojih principa. Kapitulacija SDA u HNK je poruka i onima koji su nas poticali na okupljanje.

Što se NES-a tiče, nema daljih pregovora, ni po dubini ni po širini, sa SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona. Ovim jednostranim pristupom, SDA je prekinula pregovore i jasno kazala da je njihov partner SDP i HDZ. NES više nije partner SDA u HNK. Sa lažovima i prevarantima nema pregovora – poručio je Ogrešević, prenosi avaz.

Povezani postovi

Mirsad Mahmutagić ostaje načelnik Maglaja, propao plan opoziva

Općinsko vijeće Maglaja nije dalo podršku inicijativi za opoziv...

SDP-ova parlamentarka: Bez provedbi presuda iz Strazbura je bespredmetno i razgovarati o izbornom zakonu

Zastupnica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Ermina Salkičević Dizdarević...

Ermina Salkičević-Dizdarević: Svako ko misli da se može igrati s BiH, debelo se preračunao

Da izborni rezultati nisu kakvi jesu – zaista sam...

Naida Delibašić-Alagić pridružila se većini u Skupštini ZDK

Samostalna zastupnica Naida Delibašić-Alagić, koja je prethodno bila članica...