Požar na džamiji u Gradačcu podmetnut: Uhapšena jedna osoba

/

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić kazao je da je požar podmetnut.

– Jučer nakon sto je pozar na našoj ljepotici, džamiji Husejniji ugašen, održao sam sastanak sa predstavnicima MIZ i sa nekoliko privrednika koji su učestvovali u obnovi Husejnije. Ovaj slučaj sve nas je šokirao, jer smo džamiju koju je gradio naš Husein kapetan počeli obnavljati još od 2011.,  a 2019. je obnovljena unutrašnjost u izvornom obliku jedinstvenom u BiH. Sada su krenuli vanjski radovi na ovom kulturno-historijskom i vjerskom objektu. Imam informacije da je požar podmetnut i da je jedna osoba uhapšena. Nas u Gradačcu ovaj nemili slučaj neće omesti da mi našu Husejniju ponovo obnovimo i da će ona zasijati punim sjajem, a vandala će stići zaslužena kazna – izjavio je za “Dnevni avaz” Edis Dervisagic, gradonačelnik Gradačca.

U 11:25 na požarište je na lice mjesta stigao kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem i koji je potvrdio našem dopisniku da je jučer uhapšena inicijala S. A., za koju se osnovano sumnja da je podmetnula požar i on će večeras biti predat Tužilaštvu TK, piše Avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Kakvu smo hranu jeli prošle godine; Hajrić: Višak pesticida najčešće u citrusima i ovom voću

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine svake godine provodi...

Novo istraživanje EBRD-a: 55 posto ispitanika izjavilo kako je zadovoljno životom u BiH

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), najveći institucionalni...

Novi skok bh. vojne industrije: Izvoz utrostručen u 2024.

Izvoz iz Bosne i Hercegovine ove godine, generalno gledajući,...

Rentanje kao biznis: Znate li kako prijaviti privatni smještaj u Kantonu Sarajevo?

U Bosni i Hercegovini, postupak dobijanja odobrenja za iznajmljivanje...