THY i Hifa-Oil na zajedničkom sastanku razgovarali o proširenju saradnje

/

Danas je u Uredu za upravljanje THY Bosna i Hercegovina održana posjeta i sastanak sa gospodinom Atalay AYDOĞDU, komercijalnim savjetnikom Ambasade Republike Turske u Sarajevu i gospođom Sevcan BİÇER, izvršnim direktorom Turkish Airlines (THY) za Bosnu i Hercegovinu. Direktor poslovnog razvoja Hifa-Oil Grupe, dr. Hasan Serdar Alpdündar na sastanku je predstavio avio i druge poslovne operacije i aktivnosti Hifa-Oil Grupacije.

Gospodin Atalay AYDOĞDU je izrazio zadovoljstvo što vidi da je “THY vodeći komercijalni igrač sa efikasnošću i efektivnošću Turske u međunarodnoj areni, da je saradnja između Hifa-Oil-a i THY-a značajna i da daje pozitivan doprinos trgovini između Bosne i Hercegovine i Republike Turske u kvantitativnom i kvalitativnom smislu”. Dr. Hasan Serdar Alpdündar napomenuo je da “Turkish Airlines ima vodeću ulogu među najvažnijim kompanijama na globalnoj sceni, a Hifa-Oil Grupacija sa zadovoljstvom doprinosi ovoj ulozi na optimalnom nivou kao važan distributer energije za Bosnu i Hercegovinu i regiju jugoistočne Evrope”.

U tom kontekstu, gospođa Sevcan BİÇER navela je da: „Turkish Airlines svaki dan povećava kvalitet usluga koje nudimo našim gostima, zahvaljujući našim poslovnim partnerima, te je u tom smislu vrijedno i naše poslovno partnerstvo sa kompanijom Hifa-Oil”.

U zaključku sastanka učesnici su izrazili želju za nastavkom i povećanjem efikasne saradnje kroz međusobnu razmjenu ideja o mogućnostima proširenja aktivnosti između ovih poslovnih partnera.

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću advokatskih komora Evrope

Bosna i Hercegovina dobila status pridruženog člana u Vijeću...

U tuzlanskim srednjim školama se uvodi program prevencije kockanja

Ovisnost o igrama na sreću ozbiljan je društveno-socijalni problem...

Potrošnja u RS za vrijeme “Crnog petka” pala za 33 posto u odnosu na prošlu godinu

Sudeći po gužvama u tržnim centrima proteklog vikenda, kada...

U FBiH će biti snižene i fiksirane cijene za 40 proizvoda

U prostorijama ASA Group, a na inicijativu Udruženja poslodavaca...