Vozač kamiona iz BiH lišen slobode u Njemačkoj

/

Pripadnici njemačke Savezne policije iz Selba, koji se nalazi u pograničnom pojasu sa Češkom lišili su slobode vozača kamiona iz Bosne i Hercegovine nakon što je na graničnom prelazu Schirnding utvrđeno da za njim postoji nalog za lišenje slobode.

Naime, prema saopštenju Savezne policije, 35-godišnji vozač je prekontrolisan na prelazu Schirnding. Tu je utvrđeno da je javno tužilaštvo Thiersheima izdalo nalog za njegove lišenje slobode zbog ranije nezgode.

U samom početku, poslodavac vozača iz BiH je obećao policiji da će preko instant transfera prebaciti novac za kaznu kako bi njegov zaposleni nastavio put.

Međutim, očigledno je došlo do nekog nesporazuma jer poslodavac i nakon višesatnog čekanja nije uplatio novac. Policajcima nije preostalo ništa drugo nego da vozača iz BiH sprovedu u zatvor.

“Vidno razočarani vozač sada će morati da odsluži 40 dana zatvora u zamjenu za neplaćanje kazne”, pišu njemački mediji, a prenose Nezavisne.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Krađa na auto otpadu u Raduši

Prema zvaničnim informacijama iz MUP ZDK u vremenskom periodu...

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...