Kompanija Saračević domaćin predavanja na temu „Uloga menadžera u kibernetičkoj sigurnosti organizacija“

/

Danas se u Tešnju se održavaju susreti Biznis unije menadžera u cilju dijeljenja znanja i dobrih poslovnih praksi u oblasti kibernetičkih napada. Domaćin ovih susreta je kompanija Saračević iz Tešnja.

jedan od suosnivača Biznis unije menadžera je i Admir Saračević iz Tešnja. Biznis unija menadžera je udruženje koje okuplja top menadžere, poduzetnike i stručnjake iz BiH i dijaspore. To je zajednica pojedinaca koji žele raditi na svom osobnom i profesionalnom razvoju, razvoju svojih timova i firmi iz kojih dolaze, te je ujedno i platforma za međusobno umrežavanje, suradnju i razmjenu dobrih poslovnih praksi

Kako smo saznali od domaćina, kompanije Saračević poziv za učešće je poslan svim članicama UP Biznis centar Jelah Tešanj. Ovi susreti su dio serijala Executive Breakfast evenata širom Bosne i Hercegovine s ciljem spajanja praktičnih i iskoristivih znanja sa predstavnicima realnog sektora.

Predavač na ovim susretima je Haris Brkanić, certificirani trener za Microsoft rješenja (MCT), koji kontinuirano radi na stručnom usavršavanju, te posjeduje više prestižnih tehničkih certifikata iz oblasti IT infrastrukturnih rješenja, Cloud rješenja i sigurnosti na Internetu.

Najbolja poruka svim građanima bi bila da budu posebno oprezni kada koriste online servise, bilo da su u pitanju Facebook, Instagram ili neke druge mreže,. jer ti servisi su u principu primjeri toga kako otkrivate da niste kući i taj stan postaje potencijalna meta. Možda je neke stvari bolje ne objaviti, Treba kontrolirati kome se taj sadržaj čini dostupan jer nije velika razlika da li ste objavili to danas ili za 7 dana, a za 7 dana ćete biti kući. A kada to objavite odmah onda je to poruka nekome da ti niste tu. Sigurno je da nam tehnologija donosi određene benefite ali sa sobom nosi i opasnosti i većinom je to posljedica neopreznog korištenja tehnologije. – kazao je između ostalog za ZOS Radio Haris Brkanić.

U današnjem međusobno povezanom svijetu ne može se precijeniti važnost snažnih praksi u području cyber sigurnosti. Kako tehnologija napreduje i organizacije se sve više oslanjaju na digitalne sisteme i podatke, okruženje prijetnji za kibernetičke napade poraslo je u složenosti i razmjerima. Zvaničnih statističkih podataka o broju kibernetičkih napada u BIH nema, ali se u medijima sve češće upozorava na različite vrste napada.

Osim uposlenika kompanije Saračević susretima prisustvuje i Aleksandar Krunić, predsjednik UO Biznis unije menadžera kao i ostali članovi upravnog odbora te predstavnici mnogobrojnih kompanija iz Tešnja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma Mann + Hummel Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik , jedna...

Direktor Omer Škaljo sebi povećao platu na 10.000 KM!

Kako saznaje Žurnal, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK Omer...

Doktori najavili veliki štrajk, tužiće i Vladu

Upravni odbor Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije...

BiH na 4. mjestu: London Times TOP 10 najatraktivnijih planinskih destinacija u Evropi

Londonski Times je početkom aprila sastavio listu deset najatraktivnijih...