Veće marže od maksimalne imalo 17 trgovaca

/

Federalni inspektori utvrdili su kod 17 subjekata nadzora nepravilnosti koje se odnose na maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, te izdali 32 prekršajna naloga.

Riječ je o četiri pravna subjekta u Grudama, po tri u Tuzli i Sarajevu, u Ljubuškom dva, po jedan u Lukavcu, Čeliću i Širokom Brijegu, te dva fizička lica u Sarajevu i Živinicama.

“Nadzor je vršen u prvoj polovini novembra na osnovu predstavki građana i u redovnoj inspekcijskoj kontroli”, saopšteno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, prenosi Srna.

Iz ove uprave podsjećaju da će od 1.000 do 10.000 KM biti kažnjeno pravno lice za prekršaj u slučaju kada se ne pridržava propisanih mjera neposredne kontrole cijena, a odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 250 do 2.500 KM.

Ove kazne propisane su na osnovu Zakona o kontroli cijena.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...