Hifa-Oil i Ryanair potpisali ugovor o snabdjevanju jet gorivom za 2024. godinu

/

Kompanija Hifa-Oil nastavlja uspješnu saradnju s aviokompanijama koje operiraju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo te zahvaljujući svojim kapacitetima i konkurentoj ponudi u pogledu pružanja usluge snabdjevanja jet gorivom ostvaruje nove ugovore za narednu godinu.

Novi ugovor sa aviokompanijom Ryanair potpisan je za 2024. godinu te će kompanija Hifa-Oil vršiti snabdjevanje jet gorivom i punu uslugu za ovu aviokompaniju na sarajevskom aerodromu.

Upravo maksimalna spremnost kompanije Hifa-Oil da odgovori visokim zahtjevima svjetskih aviokompanija u pogledu logističkih, skladišnih i svih drugih kapaciteta, ali i u pogledu kadra koji je prošao vrhunsku obuku te nastavlja da usavršava svoja znanja daje kompaniji Hifa-Oil kompetitivnu prednost. Vodeći se strogim standardima i kriterijima kompanija Hifa-Oil osigurava visok kvalitet usluge kao i kvalitet jet goriva te je snažna podrška sarajevskom aerodromu u ispunjavanju izvrsnih  uvjeta za aviokompanije.

Zahvaljujući ovim prednostima i posjedovanju rezervoara koji mogu ispuniti očekivanja svjetskih aviokompanija, Hifa-Oil konkurentna je svojom uslugom i cijenama ne samo u BiH nego i u regiji zbog čega se aviokompanije odlučuju potpisati ugovor o snabdjevanju jet gorivom upravo s ovom kompanijom.

„Opredjeljenost kompanije Hifa-Oil za jačanje kapaciteta sarajevskog aerodroma i omogućavanje dolaska novih aviokompanija kroz naše logističke, kadrovske, skladišne i sve druge mogućnosti potvrđuje se kroz niz ugovora koji su dosad ostvareni sa aviokompanijama, a koje uspješno obnavljamo iz godine u godinu“, izjavio je prof.dr. Venan Hadžiselimović, direktor Hifa-Oil Grupacije.

Hifa-Oil posjeduje skladišne kapacitete sa preko 34 miliona litara na terminalima u Zenici, Prijedoru, Vogošći i na aerodromu u Sarajevu što aviokompanijama ulijeva povjerenje i garantuje stabilnost snabdjevanja jet gorivom u našem glavnom gradu. Pored kompanije Ryanair koja je ponovno potvrdila svoju opredjeljenost za usluge Hifa-Oil-a njihove usluge koristi još 20 drugih svjetskih aviokompanija.

Potvrda visokog nivoa spremnosti, maksimalne opremljenosti i stručnosti kadra kompanije Hifa-Oil je i ugovor o snabdjevanju jet gorivom, kao i ugovor o usluzi točenja goriva i kerozina s EUFOR snagama u BiH koji se takošer uspješno obnavlja godinama.

Kompanija Hifa-Oil nastavit će svojom reputacijom, zalaganjem i investicijama u smjeru pružanja vrhunske usluge i uvjeta, davati svoj doprinos privlačenju i zadržavanju novih aviokompanija na aerodromu Sarajevo kako bi se ostvarili turistički potencijali naše zemlje, ali i bolja povezanost sa evropskim i svjetskim destinacijama.

Povezani postovi

Na graničnom prijelazu između BiH i Crne Gore oduzeta garderoba u vrijednosti od 233.000 KM

Na graničnom prijelazu Klobuk, između Bosne i Hercegovine i...

Cijene nekretnina bilježe historijske rekorde: Ko je spreman izdvojiti 1.660.000 KM za stan?

Cijene nekretnina u BiH posljednjih godina bilježe historijske rekorde,...

Apoteci Violapharm Tešanj dodijeljen certifikat  ISO 9001:2015

ZU Apoteka Violapharm Bukva Tešanj je dodijeljen certifikat  ISO...

Saudijska kompanija FLYNAS ove godine povećava broj direktnih letova sa Sarajevskog aerodroma

Avio-kompanija FLYNAS iz Kraljevine Saudijske Arabije i turistička agencija...