Tešanj: Fizički napali policijske službenike prilikom pregleda auta

/

Prema infpormacijama koje je potvrdio MUP ZDK, tokom vikenda u mjestu Bukva, općina Tešanj, od strane lica T.E. (rođen 2000. godine) i L.F. (rođena 2002. godine) oboje iz Tešnja, izvršeno je krivično djelo “Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje”, fizičkim napadom na policijske službenike Policijske stanice Tešanj.

Prilikom kontrole putničkog motornog vozila, marke “BMW” od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj kojim je upravljao T.E. utvrđeno je da su na istom postavljene dvije različite nepripadajuće registarske tablice, a uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da isti ima neplaćenih kazni u iznosu od 2.950 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Zbog utvrđenih nepravilnosti policijski službenici Policijske stanice Tešanj pristupili su lišenju slobode T.E., kojom prilikom je isti zajedno sa L.F. pružio aktivan otpor prema policijskim službenicima upotrebom fizičke snage.

Tom prilikom su policijski službenici S.A. i H.Dž., kao i L.F. zadobili lakše tjelesne povrede koje su konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Lica T.E. i L.F. lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Tešanj.

Putničko motorno vozilo, marke “BMW” je privremeno oduzeto i deponovano na parking prostor Policijske stanice Tešanj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela nastavit će istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Povezani postovi

Doboj: Od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi preminula dva lica

Na regionalnom putu R1–3103 Doboj - Modriča, u mjestu...

Nova tragedija u BiH: Ubila se žena skokom u bunar

Ženska osoba, Ž.B. (54) jučer je izvršila samoubistvo, potvrđeno...

Maglaj: U Bočinji ukradeno suho meso

u mjestu Donja Bočinja općina Maglaj, od strane nepoznate...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog nasilnog ponašanja

Prema informacijama iz MUP ZDK jučer u ulici Sulejmena...