Upućen demant na objavljeni tekst o OŠ “9.septembar” Medakovo

/

U našu redakciju je pristigao i demant na tekst objavljen ranije a u vezi sa OŠ “9.septembar” Medakovo. Demant prenosimo u cijelosti:

“Poštovan na Vašem portalu 03.12.2023.godine objavljen je tekst pod nazivom „Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu”.

U cilju jasnog i preciznog informisanja javnosti, dostavljamo vam elemente demantija:

  1. da roditelji nisu imali razumijevanje čak ni direktora škole” Demanti: Roditelji su uvijek u Školskom odboru i direktoru škole imali partnera kako za rješavanje različitih pitanja, tako i za stvaranje pretpostavki za kvalitetniji odgojno obrazovni rad. Kada je u pitanju artikulisanje potrebe za izgradnjom novog objekta škole direktor škole je davao maksimalni doprinos kako bi se ova tema aktuelizirala. Tome u prilog govore mnogobrojni akti i dopisi uprave škole različitim vladinim i nevladinim organizacijama i na desetine sastanaka održanih u školi, resornom ministarstvu i drugim ustanovama. Ovdje posebno želimo naglasiti da je direktor škole uvijek imao izuzetno dobru saradnju sa Vijećem roditelja, sa kojima je u proteklih nekoliko godina realizovao na destine zajedničkih projekata.
  2. „Ipak, na naš zahtjev, Načelnik je tražio od direktora škole, da se sankcioniraju ljudi koji su uputili tu vrstu punomoći prema meni” Demanti: Načelnik nikada od direktora škole, ni na kakav način nije tražio sankcionisanje bilo koga u našoj školi. Od početka gradnje novog objekta škole, u Općini Tešanj na čelu sa općinskim Načelnikom, uvijek smo imali poželjnog i korektnog partnera.
  3. to su učitelji u ovoj školi, a koji su ujedno i roditelji djece” Demanti: U našoj školi nemamo nijednog uposlenika/učitelja koji je istovremeno i uposlenik naše škole, a i član Vijeća roditelja. Napominjemo da na adresu škole, do današnjeg dana nije stigao nijedan nalaz vještaka bilo koje struke u kojem se nalaže hitno izmještanje učenika iz škole. Također, shodno informacijama sa sjednica Školskog odbora i Vijeća roditelja održanih 06.12.2023.godine, Vijeće roditelja formirano u školskoj 2023/24.godini nije dalo punomoć nijednoj advokatskoj kancelariji.

Stoga, u cilju istinitog informisanja javnosti i izbjegavanja eventualnih posljedica i narušavanja ugleda škole, zahtijevamo da se objavi ovaj demanti.

S poštovanjem.

PREDSJEDNIK ŠKOLSKOG ODBORA

Esmir Mešić

REDSJEDNICA VIJEĆA RODITELJA

Maida Hasanbašić

Povezani postovi

Posjeta predškolske ustanove CIOM Matuzići Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj

Jučer su mališani iz Predškolske ustanove CIOM Matuzići, Doboj...

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD DOBOJA Sudarili se automobil i kamion, više osoba povrijeđeno

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 6.45 na regionalnom putu Doboj-Modriča, a...

Učenici Mješovite škole u Tešnju posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama

Dana 27.02.2024.godine Poslovnu jedinicu Tešanj Dnevnog centra za djecu...

Evo ko je izabran u Povjereništvo SDA Tešanj

Predsjedništvo SDA BiH je na svojoj sjednici, 26.2.2024. godine...