DF-ov ministar u Vladi ZDK zaposlio stranačku kolegicu, iako je dijete poginulog borca bilo prvoplasirano na konkursu

/

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona raspisalo je konkurs o postavljenju državne službenice na mjesto stručnog saradnika za upravno-pravno rješavanje u Ministarstvu.

Ipak, ono što je sporno pri ovom konkursu je to da nije primljena prvorangirana osoba. Naime, Amra Spahić je imala 94,17 posto osvojenih bodova na stručnom ispitu, Amna Mlinarić 90,42 posto, a Amar Arnaut 86,67 posto.

Lista uspješnih kandidata. Avaz

Posao državne službenice je dobila Amra Mlinarić, iako prema Zakonu o pravima branilaca i članova njihovih porodica FBiH prvoplasirana Amna Spahić, kao dijete poginulog borca, ima prednost kao pripadnik porodice poginulog, no i bez toga ona je ispunjavala uslove da bude zaposlena.

Osim toga, Amra Spahić posjeduje i radno iskustvo na poslovima iz oblasti branilačko-invalidske zaštite.

Amra Mlinarić nije priložila bilo kakav dokaz o ostvarivanju prava na prednost prilikom zapošljavanja.

Rješenje o zaposlenju Amne Mlinarić. Avaz

No, njena prednost je to što je povezana s DF-om. Ovim Ministarstvom upravlja Adnan Sirovica, kadar DF-a iz Maglaja, koji je na posljednjim izborima bio kandidat za Skupštinu ZDK i osvojio svega 601 glas.

Amra Mlinarić je kadar DF-a iz Zenice i na lokalnim izborima 2020. godine bila je kandidatkinja za Gradsko vijeće u ime DF-GS-a kao 18. na listi. Ona je tada osvojila svega 55 glasova i njena stranka uopće nije bila parlamentarna, piše avaz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fuad Kasumović: Gradonačelnik koji je izgubio kompas dostojanstva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već dugi niz godina pokazuje...

Fotelja im najdraža: Nacionalnost mijenjali i za vrijeme skupštinskih pauza

Slučaj Dragane Čavke, koja se, iako je prethodno bila...

Reakcija na tekst Fuada Šišića SUMNjIV JE… DAKLE KRIV JE (tesanj.net): FUADE, TVOJE VRIJEME JE PROŠLO – NEMOJ GUBITI DOSTOJANSTVO!

Piše: Dugogodišnji član SDA (ime i prezime poznato Redakciji) Fuade, Pročitao...

Naprijed još uvijek nema kandidata za načelnika?

Naprijed nova politička stranka na ovim izborima u svojoj...