U nastavku operativne akcije “META 2” Uprave policije MUP-a ZDK, rano jutros započeti pretresi na 19 lokacija na području Zeničko-dobojskog kantona

/

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na 16 lokacija na području Kaknja i 3 lokacije na području Zavidovića.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “META 2”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH, “Teške krađe” iz člana 287.Krivičnog zakona Federacije BiH i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Aktivnosti u okviru akcije “META 2” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici, Kaknju i Zavidovićima.

Tokom dana po okončanju naznačenih aktivnosti moći ćemo potvrditi više informacija o rezultatima akcije, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Spahija Kozlić i Almir Babajić kandidati na izborima za Gradonačelnika Zenice?

Predstavljanjem Andreja Kajića kao kandidata za načelnika Općine nedavno...

Dogovorena primjena novih pedagoških standarda u ZDK-u

Sve počinje od obrazovanja. No, u ovoj oblasti već...

Direktorica “Medice” oslobođena optužbe za zloupotrebu položaja, članice NO za nesavjestan rad u službi

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu, nepravosnažnu presudu...

ZDK refundira 50 posto troškova: Neinvazivno prenatalno testiranje sigurno i za majku i bebu

Neinvazivno prenatalno testiranje je postupak kojim je moguće otkriti...