Kakva je veza između Aide Durić, optužene u slučaju Azura Terzića, i vrha NES-a

/

Općinski sud u Cazinu potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Aide Durić, Andya Durića i Emira Horozovića vezano za slučaj Azura Terzića.

Inače Aida Durić je vlasnica tržnog centra „City Center“ u Cazinu gdje je Azur Terzić doživio teške tjelesne povrede padom sa visine od četiri metra u neobezbjeđenom objektu, Andy je njen sin, a Emir Horozović zaštitar.

Oni se terete za Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te sprečavanje dokazivanja, a koje se tiče sklanjanja snimka videonadzora.

No, ono što je još interesantno je bliskost Aide Durić i njenog sina Andya sa vrhom stranke Narodni evropski savez, čiji je predsjednik načelnik Cazina Nermin Ogrešević.

Naime, kompletan vrh stranke se pojavio na otvaranju njenog tržnog centra, no da nije samo riječ o redovnoj proceduri kada privrednici ulažu u neku lokalnu zajednicu, pokazuje i to da se ona zajedno sa sinom pojavljivala na stranačkim skupovima NES-a i to u prvom redu.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje ona je u rodbinskoj vezi sa zastupnikom NES-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i potpredsjednikom Fudbalskog saveza BiH Irfanom Durićem.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Adil Halilović izabran za predsjednika Općinskog odbora SNAGE NARODA Tešanj, Damir Numić potpredsjednik

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj predano je radio na...