U župnim prostorijama katoličke crkve Sv.Ivana u Jelahu održan božićni prijem

/

Uz prisustvo načelnika općina Tešanj i Usora, brojnih vjernika katolika, privrednika Pousorja predstavnika pravoslavne crkve Tešanj, Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, kulturnih i javnih radnika održan je božićni prijem(domjenak).

Novouspostavljeni župnik ove župe vlč.Anto Dominković iz Bukove grede kod Orašja zahvalio se na odzivu na ovaj prijem i primljenim čestitkama za Božić kazavši da je presrećan što božićne radosti može podijeliti sa svojim župljanima, komšijama i sugrađanima i drugih konfesija jer to je tradicionalno ogledalo ove naše lijepe zemlje.

Općinski načelnici Tešnja i Usore Suad Huskić i Zvonmir Anđelić čestitajući Božić i Novu godinu rekli su da su se oduvijek ovdje, ali i u cijeloj BiH uvažavale vrijednosti i poštovanja svih naroda i religija, a i ovo večeras je samo dokaz da je to tako.

Domjenak je oplemenio mješoviti muzički zbor ove župe božićnim pjesmama.

Piše: Miralem Begić

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

NIP Tešanj se ozbiljno priprema za lokalne izbore: Doskorašnji predsjednik Stranke penzionera Sinan Roša potpisao pristupnicu NIP-u

Doskorašnji predsjednik Općinske organizacije Stranke penzionera-umirovljenika, Sinan Roša, ove...

Teslić: Jedna osoba lišena slobode zbog dva kaznena djela

Kako stoji u saopštenju PU Doboj, policijski službenici Policijske...

U Dobropolju pronađeno neeksplodirano ubojito sredstvo

Kako stoji u izvještju službe civilne zastite tokom jučerašnjeg...

Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije bila je gost ZOS radija

Danas je u Tešnju održana radionica na temu :...