U župnim prostorijama katoličke crkve Sv.Ivana u Jelahu održan božićni prijem

/

Uz prisustvo načelnika općina Tešanj i Usora, brojnih vjernika katolika, privrednika Pousorja predstavnika pravoslavne crkve Tešanj, Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, kulturnih i javnih radnika održan je božićni prijem(domjenak).

Novouspostavljeni župnik ove župe vlč.Anto Dominković iz Bukove grede kod Orašja zahvalio se na odzivu na ovaj prijem i primljenim čestitkama za Božić kazavši da je presrećan što božićne radosti može podijeliti sa svojim župljanima, komšijama i sugrađanima i drugih konfesija jer to je tradicionalno ogledalo ove naše lijepe zemlje.

Općinski načelnici Tešnja i Usore Suad Huskić i Zvonmir Anđelić čestitajući Božić i Novu godinu rekli su da su se oduvijek ovdje, ali i u cijeloj BiH uvažavale vrijednosti i poštovanja svih naroda i religija, a i ovo večeras je samo dokaz da je to tako.

Domjenak je oplemenio mješoviti muzički zbor ove župe božićnim pjesmama.

Piše: Miralem Begić

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...