U 2023. godini zabilježen rekordan broj poroda u Općoj bolnici Tešanj

/

O rekordnom broju poroda u protekloj godini za ZOS radio govorila je primarijus dr. Larisa Mešić-Đogić, načelnica Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo

U povodu značajnih demografskih izazova s kojima se naša zemlja suočava, želimo podijeliti ohrabrujuće vijesti koje dolaze iz tešanjskog porodilišta. U 2023. godini, svjedočili smo rekordnom broju poroda u posljednjih deset godina, što predstavlja svijetlu točku u moru izazova s kojima se naše društvo suočava.

Uspoređujući podatke posljednjih godina, primjećujemo znatan porast broja novorođenčadi u Tešnju. Dok je u 2019. godini rođeno 496 beba, u 2020. godini taj broj porastao na 569, da bi u 2021. godini dosegnuo 638, a u 2022. godini zabilježeno je 604 novorođenih beba. U 2023. godini, ovaj broj je dostigao impresivnih 657.

Ovim povodom razgovarali smo sa primarijusom dr. Larisom Mešić-Đogić, načelnicom Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo, koja je ovom prilikom izrazila svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali je istakla i da se porodilište suočava s izazovima uzrokovanim povećanim brojem pacijentica iz četiri općine, no unatoč nedostatku resursa, osoblje se iznimno trudi i posvećeno radi kako bi pružilo vrhunsku skrb. Dr. Larisa Mešić-Đogić, ističe važnost saradnje s lokalnom zajednicom i privrednicima, koji su godinama podržavali porodilište kroz različite donatorske akcije. Njihova podrška od vitalnog je značaja za pružanje kvalitetne medicinske skrbi i postizanje ovakvih iznimnih rezultata.

Dr. Larisa Mešić – Đogić

U 2024. godini, dr. Larisa Mešić-Đogić, izrazila je želju za daljnjim napretkom, ističući važnost saradnje zajednice, medicinskog osoblja i privrednika kako bi se osigurali pozitivni ishodi i dostupnost adekvatnih medicinskih resursa. Porodilište Tešanj nastavit će pružati vrhunsku skrb, ističući se kao svijetla točka ne samo za lokalnu zajednicu već i za one lokalne zajednice čije stanovništvo gravitira i koristi medicinsku skrb na području općine Tešanj.

Zahvaljujemo svima na podršci i saradnji, te se radujemo daljnjem radu u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i poboljšanju kvalitete života na području naše zajednice, istaknula je za kraj dr. Larisa Mešić- Đogić.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mješovita srednja škola nagrađena za najbolji srednjoškolski projekat “Škole budućnosti ” u oblasti robotike

Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji...

Amar Muratović: Podrška načelnika Tukića u izradi i realizaciji projekata Omladinske banke Doboj jug

U našoj trećoj emisiji podcasta Mikrofon zajednici razgovarali smo...

Aktiv plus slavi uspjeh: Nova lokacija za brzorastuću Agenciju

Iz Jelaha nam stiže još jedna inspirativna priča o...