Vlast nemilice trošila pred istek 2023: Zaštitne folije za limuzine, namještaj, kolači…

/

Institucije BiH u proteklim danima, praktično pred istek 2023., su ugovorile, raspisale tendere ili uplanirale nabavke za niz „potrepština“ kako bi se što više javnog novca potrošilo prije nastupajuće 2024. godine.

Tako je Generalni sekretarijat PSBiH dopunio plan nabavki na način da je uplanirao i nabavku zaštitnih folija za tri novonabavljena vozila, odnosno skupocjene limuzine koje su ukupno koštale 296.460 KM.

Podsjetimo, Fokus je u tekstu od prije mjesec dana izvijestio javnost o ovoj nabavci. Limuzine su kupljene od firme AC Quattro koja je bila jedini ponuđač. Zanimljivo u svemu tome je da je Kolegij Sekretarijata PSBIH još 8. septembra ovu firmu bio eliminisao kao najpovoljnijeg ponuđača.

Kupovina namještaja

Kada je riječ o spomenutim zaštitnim folijama, one bi trebale koštati oko 6.500 KM, a planirano je da se nabavi putem direktnog sporazuma, odnosno najnetransparentnijeg oblika javnih nabavki. Također, planirana je i nabavka alarmnih sistema za ove limuzine koji bi trebali koštati 1.850 KM.

Planirana nabavka folija

Istovremeno, Kolegij Sekretarijata je sredinom mjeseca odabrao najpovoljnijeg ponuđača za nabavku šest tableta, a koštat će 7.254 KM.

Služba za zajedničke poslove institucija BiH prije nekoliko dana odabrala je firme od kojih će kupiti namještaj ukupne vrijednosti od 148.462 KM. U ovu cijenu, pak, nije uračunat PDV.

Nabavka šest tableta

Slastičarski proizvodi

Sredinom mjeseca raspisali javnu nabavku slastičarskih proizvoda za koje iz budžeta treba izdvojiti 109.939 KM (bez PDV-a). U tom periodu su raspisali i tender kojim nabavljaju markizet zavjese, dekore, roletne i trakaste zavjese za nešto manje od 20.000 KM, piše Fokus.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...