POTVRĐENO: Grad Zenica napravio grešku zbog koje građanima kasne sredstva od EU

/

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, kao što smo i ranije objavili, sve svoje obaveze završilo još u četvrtak, 21.12.2023. godine, a uplate su vršene po podacima koji su nam dostavljeni iz općina, odnosno gradova, stoji u pisanom odgovoru koji je Zenicablog dobio iz Ministarstva rada i socijalne politike FBIH na upit.

Podsjećamo, jutros smo NA OVOM LINKU objavili da je administrativna greška bila razlog što Zeničani danima čekaju isplatu.

-Dakle, tačna je informacija koju ste dobili od Ministarstva finansija. Sredstva su se vratila jer su četiri lokalne samouprave, među njima i Grad Zenica, poslali nepotpune podatke, odnosno samo transakcijski broj.

Ministarstvo rada i socijalne politike poslalo je na adrese sve četiri lokalne samouprave zahtjev za dopunu podataka, te odmah po pristizanju istih, nalozi su ponovo uneseni, a naš sistem pokazuje da su jučer ujutro i povučeni od strane Ministarstva finansija FBiH.

Dakle, greška je u nepotpuno dostavljenim podacima kod ove četiri općine, odnosno grada. Osim Zenice, takav slučaj je još zabilježen za Općinu Doboj Istok, Općinu Bugojno i Općinu Dobretići, stoji u odgovoru našem portalu, piše zenicablog.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Direktorica “Medice” oslobođena optužbe za zloupotrebu položaja, članice NO za nesavjestan rad u službi

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu, nepravosnažnu presudu...

ZDK refundira 50 posto troškova: Neinvazivno prenatalno testiranje sigurno i za majku i bebu

Neinvazivno prenatalno testiranje je postupak kojim je moguće otkriti...

ZDK: Izdat 501 prekršajni nalog, 70 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na...

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...