U FBiH novih 9000 rješenja za dječiji doplatak, objavljeno kad kreće isplata

/

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je naloge za isplate dječijih dodataka za mjesec decembar za 46.016 pravosnažnih rješenja u ukupnom iznosu 7.258.605,15 KM.

U decembru na isplati je 10.329 novih rješenja od čega je 1.314 korisnika koji su obnovili svoje zahtjeve za dječiji dodatak, dok je 9.005 rješenja koja su donesena na osnovu prvi put podnesenih zahtjeva.

Federalno ministarstvo finansija centrima i službama za socijalni rad naloge pušta svakog 15. u mjesecu, shodno praksi koja je nastupila mjeseca oktobra 2023. godine i koja će ostati takva svakog narednog mjeseca, saopćeno je iz Ministarstva rada i socijalne politike FBiH.

Počinje isplata naknada po osnovu zaštite porodice s djecom u KS

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo obavjestilo je korisnike da će danas početi isplata naknada po osnovu zaštite porodice s djecom za decembar 2023. godine, a koje mogu preuzeti u bankama u kojima imaju otvorene tekuće račune.

Ta sredstva su izdvojena za 12.743 korisnika prava na: dječji dodatak, naknadu umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu, dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta ženi-majci u radnom odnosu, novčanu pomoć nakon porođaja žene-majke koja nije u radnom odnosu, novčanu pomoć nezaposlenoj porodilji (FBiH), dodatnu pomoć na ime brige i njege djeteta nezaposlenoj porodilji (KS), jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta, te dodatnu pomoć na ime prehrane djeteta do šest mjeseci.

Za ovu namjenu Ministarstvo je izdvojilo 6.614.645,18 KM, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Izvor: fokus

Povezani postovi

I Novalić traži da ne ide u zatvor

Adokati bivšeg premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića...

Porasla vrijednosti prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u FBiH

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama u Federaciji BiH...

Inspektor FUP-a Saša Petrović o haosu na internetu: Kad bi se krenulo u istragu, dnevno bismo hapsili 10 do 15 ljudi…

Društvena zaraza se definira kao širenje ponašanja, stavova i...

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH

Poznat termin isplate februarskih penzija u FBiH – Isplata...