Ministar Čajić posjetio Općinu Doboj Jug

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je u svom kabinetu ministra u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Čajića, resornog ministra Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Kako je saopćeno iz Općine Doboj Jug tema razgovora su bili projekti koji su pred implementacijom i koji se finansiraju iz ovog ministarstva putem vodnih naknada, kao i projekti koji se očekuju i za koje se nadaju da će biti podržani od strane navedenog ministarstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

“Radi se o projektu izgradnje kolektora za odvodnju otpadnih voda u sistemu kanalizacije u općini Doboj Jug koji je u pripremi i za kojeg su sredstva već odobrena, a kao novi projekat koji se planira realizirati u ovoj godini je izgradnja novog bunara na vodozahvatu Havdine, čime bi se dodatno pojačao sistem vodosnabdijevanja Doboj Juga i nastojala izbjeći nestašica vode i redukcije u ljetnom periodu.” – saopćeno je iz Općine Doboj Jug.

Na ovom sastanku ministar je potvrdio svoju i opredijeljenost Vlade da podrži korisne projekte u Doboj Jugu, a kako bi Doboj Jug ostvario svoju viziju: “Mjesta ugodnog življenja”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pitanje građana: Da li je u Tešnju došlo do povećanja broja vozila?

Jednog našeg čitatelja, zbog sve većih saobraćajnih gužvi u...

Poznati nosioci lista za Općinsko vijeće Tešanj

Rok za predaju lista je istekao ove sedmice i...

Tešanj: Sa računa u banci ukradeno preko 2000 KM

U službene prostorije Policijske stanice Tešanj obratio se Lj.I....

Tešanj: Danas izmještanje neeksplodiranog ubojnog sredstva iz Blaževaca

Prema informacijama iz Civilne zaištite općine Tešanj danas u...