Ministar Čajić posjetio Općinu Doboj Jug

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je u svom kabinetu ministra u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Jasmina Čajića, resornog ministra Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu.

Kako je saopćeno iz Općine Doboj Jug tema razgovora su bili projekti koji su pred implementacijom i koji se finansiraju iz ovog ministarstva putem vodnih naknada, kao i projekti koji se očekuju i za koje se nadaju da će biti podržani od strane navedenog ministarstva i Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

“Radi se o projektu izgradnje kolektora za odvodnju otpadnih voda u sistemu kanalizacije u općini Doboj Jug koji je u pripremi i za kojeg su sredstva već odobrena, a kao novi projekat koji se planira realizirati u ovoj godini je izgradnja novog bunara na vodozahvatu Havdine, čime bi se dodatno pojačao sistem vodosnabdijevanja Doboj Juga i nastojala izbjeći nestašica vode i redukcije u ljetnom periodu.” – saopćeno je iz Općine Doboj Jug.

Na ovom sastanku ministar je potvrdio svoju i opredijeljenost Vlade da podrži korisne projekte u Doboj Jugu, a kako bi Doboj Jug ostvario svoju viziju: “Mjesta ugodnog življenja”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Međunarodni dan babica: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine,...

Godina dana od rastanka s Senadom Brkom: U Tešnju praznina bez njegovog lika i dobrih djela

Na današnji dan napustio nas je Senad Brka. Podjsećamo, Nakon iznenadne,...

Firma Euro Oniks prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...