Tešanj: Nadini Mehmedović još jedno priznanje za sportske rezultate

/

U organizaciji Sportskog saveza u BiH u JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj sinoć je održan 79. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2023. godini.

Laskavo priznanje najboljih ponijeli su Lana Pudar u ženskoj i Nedžad Husić u muškoj konkurenciji, dok je najuspješniji trener Damir Đedović.

Za najuspješniju državnu selekciju izabrana je džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine, dok je najuspješniji klub u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” iz Sarajeva, a u muškoj Hrvatski Športski klub “Zrinjski”.

Za najuspješniju kadetkinju izabrana je Lamija Alihodžić, kadeta Ali Arnautović, juniorku Sara Pidro, juniora Benjamin Husić i sportistu – studenta Aleksandra Samardžić.

Posebna priznanja za postignute rezultate u paraolimpijskim sportovima dobila je reprezentacija sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, a najuspješniji sportista paraolimpijac je Safet Alibašić. Najuspješniji trener paraolimpijac je Ifet Mahmutović, a klub OKI “Fantomi”. Osim toga, posebno priznanje za ostvarene rezultate u 2023. dobili su Ismail Barlov i Ismail Zulfić.

Nagrade za ostvarene rezultate u 2023. dobili je i rukometna reprezentacija BiH, zatim Jasmina Merdić, Nermin Hrustemović, Anes Bostandžić, Ada Avdagić, Dino Ružnić, Adnan Alagić, Elvedina Muzaferija, Emir Hastor, Hamza Turulja, Džejla Makaš, Tomislav Cvitanušić, Adnan Redžović, Božidar Vučurević, Nadina Mehmedović i Nejra Sipović.

Podsjećamo Nadina Mehmedović je ranije ovog mjeseca dobila i priznanje za ostvarene vrhunske sportske rezultate u protekloj godini od strane Federalnog  ministarstva kulture i sporta, kao i priznanje Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...