Tešanj: Nadini Mehmedović još jedno priznanje za sportske rezultate

/

U organizaciji Sportskog saveza u BiH u JU “Kulturno-sportski centar” Kakanj sinoć je održan 79. izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa u BiH u 2023. godini.

Laskavo priznanje najboljih ponijeli su Lana Pudar u ženskoj i Nedžad Husić u muškoj konkurenciji, dok je najuspješniji trener Damir Đedović.

Za najuspješniju državnu selekciju izabrana je džudo reprezentacija Bosne i Hercegovine, dok je najuspješniji klub u ženskoj konkurenciji Stonoteniski klub “Spin 2012” iz Sarajeva, a u muškoj Hrvatski Športski klub “Zrinjski”.

Za najuspješniju kadetkinju izabrana je Lamija Alihodžić, kadeta Ali Arnautović, juniorku Sara Pidro, juniora Benjamin Husić i sportistu – studenta Aleksandra Samardžić.

Posebna priznanja za postignute rezultate u paraolimpijskim sportovima dobila je reprezentacija sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine, a najuspješniji sportista paraolimpijac je Safet Alibašić. Najuspješniji trener paraolimpijac je Ifet Mahmutović, a klub OKI “Fantomi”. Osim toga, posebno priznanje za ostvarene rezultate u 2023. dobili su Ismail Barlov i Ismail Zulfić.

Nagrade za ostvarene rezultate u 2023. dobili je i rukometna reprezentacija BiH, zatim Jasmina Merdić, Nermin Hrustemović, Anes Bostandžić, Ada Avdagić, Dino Ružnić, Adnan Alagić, Elvedina Muzaferija, Emir Hastor, Hamza Turulja, Džejla Makaš, Tomislav Cvitanušić, Adnan Redžović, Božidar Vučurević, Nadina Mehmedović i Nejra Sipović.

Podsjećamo Nadina Mehmedović je ranije ovog mjeseca dobila i priznanje za ostvarene vrhunske sportske rezultate u protekloj godini od strane Federalnog  ministarstva kulture i sporta, kao i priznanje Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine.

Povezani postovi

Tešanj: Započeli radovi na izgradnji pomoćnog terena u Mekišu

Kako je saopćeno iz NK TOŠK Tešanj započeli su...

Novi igrać NK TOŠK Hamza Gasal

NK TOŠK Tešanj saopćio je danas da je postignut...

Lana Pudar i Irfan Peljto: Drže BiH na sportskoj karti svijeta

Dok posljednje vrijeme naslovnice pune vijesti iz crne hronike...

Bravo, Sireno naša: Lana Pudar se plasirala u polufinale SP-a

Lana Pudar (18) plasirala se u polufinale utrke na...