Ima li snage aktuelno rukovodstvo SDA Tešanj tražiti od vijećnika i poslanika koji su je napustili da vrate mandate stranci?

/

Nakon što je nedavno osnovan novi politički subjekt pod nazivom NAPRIJED, najviše je OO SDA Tešanj na “svojoj koži” osjetila osnivanje nove stranke.

Naime, tri (3) općinska vijećnika u OV Tešanj i jedan (1) zastupnik u Državnom parlamentu su napustili SDA Tešanj i prešli u novu stranku NAPRIJED i sa sobom “odnijeli” mandate koje su dobili kao kadrovi na listi SDA.

Pitanje svih pitanja je ima li snage i hoće li će aktuelno rukovodstvo OO SDA Tešanj pozvati svoje nekadašnje članove, kadrove, odnosno aktuelne vijećnike u Općinskom vijeću Tešanj i poslanika u Parlamentu BiH da vrate mandat stranci.

Kako saznajemo aktuelni vijećnici i poslanik u državnom parlamentu još zvanično nisu ni isključeni i SDA Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...