Asocijacija poslovnih žena iz cijele BiH od sada u Tešnju

/

Jučer je u Tešnju, 16. februara 2024. godine, uspješno održana osnivačka Skupština Asocijacije poslovnih žena, čiji je osnovni cilj okupljanje žena iz različitih privrednih sektora s namjerom jačanja njihove prisutnosti i uticaja u poslovnom svijetu Bosne i Hercegovine.

Ovom svečanom prilikom, usvojen je Statut Asocijacije, čime su postavljeni temelji za daljnje djelovanje organizacije. Izabrana su tijela koja će voditi ovu važnu inicijativu, a sastav Asocijacije odražava raznolikost i stručnost žena iz različitih privrednih sektora.

Za predsjednicu Skupštine Asocijacije poslovnih žena izabrana je Umihana Krličević Omerović, koja je istakla:

“Pred nama jesu izazovi, ali i prilike koje ćemo zajedno istražiti i iskoristiti. Bit će trenutaka kada će nam trebati odlučnost, ali vjerujem da je zajedništvo snaga koja će nas gurati naprijed. Radujem se saradnji s članicama Asocijacije i uvjerena sam da zajedno možemo postići značajne promjene.”

Za predsjednicu Asocijacije poslovnih žena izabrana je Šemsa Mujaković, koja je tom prilikom kazala:

“Ovo je vrijeme kada se žene moraju udružiti, podržavati i zajedno graditi održivu i prosperitetnu poslovnu zajednicu. Asocijacija će biti platforma koja će promicati liderstvo, inovacije i saradnju među ženama u poslovnim sektorima diljem Bosne i Hercegovine.”

Uz to, Upravni odbor Asocijacije sastoji se od 15 članica, predstavnica različitih privrednih sektora, koje će zajednički raditi na ostvarivanju ciljeva i misije organizacije a to su: Šemsa Mujaković- predsjednica Asocijacije, Sanela Beširević i Selma Bradarić-potpredsjednice, Sabina Merdić-sekretar, Zahida Binakaj, Adisa Karahodžić, Indira Krdžalić, Nerma Saračević, Umihana Krličević Omerović, Amela Sejdić, Samira Avdić, Emina Brka, Alema Jabandžić Deljkić, Ermina Hadžić i Nadina Mulalić.

Nadzorni odbor čine Armina Mujezinović, Edina Korajlić i Elvira Kantić.

Medijski partner Asocijacija poslovnih žena BiH je ZOS radio koji će pružiti podršku i medijski pratiti aktivnosti žena okupljenih u ovom udruženju..

Asocijacija poslovnih žena poziva sve zainteresirane žene da se pridruže inicijativi i doprinesu zajedničkom uspjehu. Asocijaciju možete kontaktirati putem e-mail adrese: asocijacijashe@gmail.com.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...