Izbori za predsjednika Kantonalnog odbora SDA u ZDK: Nermin Mandra sa najviše šansi za predsjednika

/

Nakon što su provedeni izbori po mjesnim i općinskim odborima SDA u Zeničko-dobojskom kantonu, na redu su izbori za rukovodstvo Kantonalnog odbora SDA Ze-do kantona i predsjednika KO SDA ZDK.

Izbori jedino nisu provedeni u OO SDA Tešanj, zbog poznate situacije, izlaska dijela rukovodstva SDA Tešanj i formiranje nove političke stranke. U Tešnju se čeka odluka sa vrha, a sa vrha nema još ništa dok se valjda ne provedu izbori za Kantonalne organe stranke SDA.
Kako trenutno stvari stoje aktuelni predsjednik KO SDA Ze-do kantona Miralem Galijašević neće biti ponovo kandidat za ovu poziciju, a najviše šansi za novog predsjednika ima aktuelni zastupnik u Parlamentu BiH Nermin Mandra.SDA Tešanj je imao  (i još uvijek ima, do novih izbora) poziciju potpredsjednika KO SDA Ze-do kantona, a to je Mirsad Hadžić-Bato. Da li će Tešnju biti ostavljeno ponovo mjesto potpredsjednika KO SDA Ze-kantona ostaje da se vidi, a kako stvari stoje sve opcije su moguće.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...