Midhat iz Matuzića: Radi punih 60 godina i ne odustaje

/

U trendu globalnih migracija, sve više mladih napušta i našu zemlju. Najčešće put zapadnih zemalja odlaze mladi vozači, dok posao vozača u našoj zemlji sve češće rade oni koji su tu, a većinom su to penzioneri.

Kada je u pitanju starosna dob profesionalnog vozača ,zakonskih ograničenja nema odnosno sve dok osoba može produžiti vozačku dozvolu, može i da vozi.

Midhat Hadžić iz Matuzića je penzioner koji je radno angažovan na poslovima profesionalnog vozača i vozi kraće relacije zadnjih 10 godina.

Kako je kazao za ZOS radio na početku razgovora sa svojih 78 godina ne sjeća se da je ikada bio bolestan što govori uživo i njegova vitalnost i energija koju ima.

Počeo je da radi sa svojih 18 godina, a danas njegov radni staž je 60 godina. Nada se da će moći još da radi jer se osjeća dobro i zdravo. Redovno ide na ljekarske preglede i ne sjeća se kada je popio neku tabletu.

Midhat ima podršku porodice, kćerke i sina, a sa unucima je često na video pozivima.

Kako nam je kazao, kada je imao 21 godinu oženio sa najljepšom ženom na ovim prostorima.

“Ona je imala samo 17 godina. U braku smo više od pet decenija. Potrebno je međusobno poštovanje. Mi se nikada nismo vrijeđali ni ponižavali. Kao i u svakom braku i mi smo imali trzavica, prepirki i različitih mišljenja, ali smo uvijek čuvali dostojanstvo jedno drugome. U čvrstom braku mora biti dogovora, strpljenja, opraštanja i naravno ljubavi” – kaže Midhat.

Za kraj našeg razgovora kazao je da za 60 godina radnog vijeka nikada nije bio na bolovanju, što je fascinantno za čuti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...

Drugi u BiH: Ko je vozač iz Maglaja koji ima dug od 88.117 KM na ime neplaćenih kazni

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH...

Tešanj: Zbog Kraljevog brda pljušte krivične prijave

Gola sječa 18 hektara visokokvalitetne šume zbog izgradnje odlagališta...

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...