Uništeno 29 automobila oduzetih od višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja

/

U skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova, jutros je pod nadzorom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u krugu jednog zeničkog preduzeća, izvršeno komisijsko uništenje 29 putničkih motornih vozila (PMV) koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenu prekršaja u saobraćaju.

Kako je istakao policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Admir Gazić, pored toga su obilježena još 22 PMV, koja će ići na prodaju, za što će biti objavljen javni poziv.

-Moći će se prijaviti samo pravna lica, koja će moći otkupiti ta vozila. Ta se vozila ne mogu registrovati – mogu se koristiti u dijelove ili eventualno za staro željezo. Ove aktivnosti intenzivno se provode od 2015. godine i od tog perioda je dosad oduzeto više od 1.000 PMV. U tom periodu, dakle mimo ovih današnjih uništenja i prodaje, dosad je prodato 180 PMV i 291 PMV uništeno – navodi Gazić.

Ovakvim aktivnostima, dodao je, žele poručiti svim višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja u saobraćaju na koji će način “završiti PMV koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja”.

-Ovo je jedna poruka i pokazatelj da represivnim metodama policijske agencije mogu unaprijediti i povećati sigurnost u oblasti bezbijednosti saobraćaja – poručio je komesar Gazić.

Kako je podvukao, očito je kako saobraćajna kultura na izuzetno niskom nivou, ali policija mora provoditi ovakve aktivnosti te represivnim mjerama dati poruku svima onima koji “ne žele da prihvate ili ne žele da poštuju propise, kako će okončati njihovi ljubimci”.

Izvor: Depo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...