Novo rukovodstvo SDA Tešanj odmah počelo sa radom

/

Nakon što je u ponedjeljak (26.02.)Predsjedništvo SDA BiH donijelo odluku o uvođenju i sastavu Povjereništva SDA Tešanj, odluka je obznanjena javno sutradan na Facebook profilu SDA Tešanj, a za večeras u 18h je zakazana i prva sjednica Povjereništva SDA Tešanj.

Očigledno je da novo rukovodstvo koje predvodi aktuelni načelnik Općine Tešanj Suad Huskić ima i volje i snage i energije i želje da odmah počne da rješava nagomilane “probleme” koji se nisu rješavali unazad tri mjeseca, a koji su najviše nastali u decembru 2023. godine odlaskom dijela rukovodstva SDA Tešanj u novi politički projekat.

Nema sumnje da će Huskić znati kako poredati i izgraditi ponovno strukturu stranke na terenu, kroz mjesne odbore, ali i kroz komisije i druge stranačke organe. Svakako da će jedan od zadataka biti i “unaprijeđenje” odnosa sa Kantonalnom SDA koja je do sada bila na minimumu.

Sam sastav Povjereništva SDA Tešanj pokazuje i da vodeće kompanije i grupacije sa prostora Tešnja imaju na direktan ili indirektan način svoje kadrove unutar novog rukovodstva, što govori da su ostali uz SDA Tešanj. Kako trenutno stvari stoje NAPRIJED će vjerovatno ipak ostati nakon svega dosta NAZAD.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historija se ponavlja: U SDA Tešanj je i prije trideset godina uvedeno povjereništvo

Nedavnim uvođenjem Povjereništva u OO SDA Tešanj završen je...

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića...

29. godisnjica od Obnoviteljske skupštine OO SDP BiH Tešanj

Drug Nijaz Duraković, tadašnji predsjednik SK BiH - SDP...