Novo rukovodstvo SDA Tešanj odmah počelo sa radom

/

Nakon što je u ponedjeljak (26.02.)Predsjedništvo SDA BiH donijelo odluku o uvođenju i sastavu Povjereništva SDA Tešanj, odluka je obznanjena javno sutradan na Facebook profilu SDA Tešanj, a za večeras u 18h je zakazana i prva sjednica Povjereništva SDA Tešanj.

Očigledno je da novo rukovodstvo koje predvodi aktuelni načelnik Općine Tešanj Suad Huskić ima i volje i snage i energije i želje da odmah počne da rješava nagomilane “probleme” koji se nisu rješavali unazad tri mjeseca, a koji su najviše nastali u decembru 2023. godine odlaskom dijela rukovodstva SDA Tešanj u novi politički projekat.

Nema sumnje da će Huskić znati kako poredati i izgraditi ponovno strukturu stranke na terenu, kroz mjesne odbore, ali i kroz komisije i druge stranačke organe. Svakako da će jedan od zadataka biti i “unaprijeđenje” odnosa sa Kantonalnom SDA koja je do sada bila na minimumu.

Sam sastav Povjereništva SDA Tešanj pokazuje i da vodeće kompanije i grupacije sa prostora Tešnja imaju na direktan ili indirektan način svoje kadrove unutar novog rukovodstva, što govori da su ostali uz SDA Tešanj. Kako trenutno stvari stoje NAPRIJED će vjerovatno ipak ostati nakon svega dosta NAZAD.

Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...