Evo kako je obilježen početak ramazana u Tešnju

/

Šetnjom kroz čaršiju te kasnije kroz manifestaciju na trgu u Tešnju djeca su sa svojim porodicama mogla da dožive radost dolaska mjeseca ramazana.

Kako se navodi na stranici MIZ Tešanj – Odjel za brak i porodicu, prisutnima se obratio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić.

“Slušali smo djecu kako uče kaside zajedno sa polaznicima Obdanište Revda i Radosni znalci – Centar za intelektualni razvoj i socijalne vještine . Voditeljica programa, Amina Unkić je na kraju manifestacije pozvala našu Šejmu Mehić – Svraka koja je izmamila djeci osmijeh na lice te su zajedno učili kaside.” – navodi se u saopćenju.

Organizaciju su podržali Udruženje mladih ForTe – Tešanj, Stopama Ensarijki i volonteri Mreže mladih Tešanj. Svoju zahvalu organizatori su uputili i sponzorima koji su upotpunili ovaj događaj: Pekara Dukat, Pekara Saraj, Lokma House, Oaza, Butik_DARIA, My special day events, Centar za rani rast i razvoj “Fitra”.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...