Saradnja Valde ZDK i Općine Doboj Jug neupitna

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić boravio je u posjeti Skupštini i Vladi Zeničko-dobojskog kantona gdje se susreo sa Predsjedavajućim Skupštine Ćazimom Huskićem i Premijerom Nezirom Pivićem.

Bila je to prilika da se razgovara o partnerskom odnosu Skupštine i Vlade Zeničko-dobojskog kantona u prethodnom periodu koji je obilježilo više uspješnih projekata realiziranih u općini Doboj Jug, a finansiranih od strane Zeničko-dobojskog kantona, Vlade i ministarstava prvenstveno.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona prepoznala je Općinu Doboj Jug kao pouzdanog partnera i ne izostaje podrška svim značajnim i korisnim projektima za ovu lokalnu sredinu, a Općina sa svoje strane nastoji opravdati stečeno povjerenje i biti partner sa kojim se mogu raditi pozitivne stvari za njene građane ali i za cijeli kanton.

Akcenat je svakako bio i na narednim koracima i projektima koji su neophodni kako bi Doboj Jug unaprijedio infrastrukturu neophodnu za normalan život njegovih građana, stvorio okvire za dalje širenje i napredak u svim oblastima života, stvarajući pretpostavke za realizaciju strateške vizije i opredjeljenja, Doboj Juga kao “MJESTA UGODNOG ŽIVLJENJA”.

Prema riječima Predsjedavajućeg Huskića i Premijera Pivića dalja podrška Doboj Jugu je neupitna i Kanton nastavlja snažno podržavati ovu lokalnu sredinu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...