Zasladite se uz iftar: Napravite paluze prema receptu naših nana od samo 3 sastojka

/

Paluze su jedan od starinskih recepata naših nana. Mnogi ih vole pripremati i jesti dok je vani toplo vrijeme, a mi vam preporučujemo kao poslasticu nakon iftara.

Ovo je jedna skromna poslastica od samo tri sastojka, ali svakako, postoji više verzija ovog recepta. Vi možete dodati na kraju orašaste plodove: za ukras i još ljepši ukus.

Paluze su, ustvari, vrsta gustog kompota, zato možete dodati i različite vrste voća: od jabuka do borovnica.

Za recept koji smo mi izabrali, trebat će vam 550 ml vode, 150 ml pekmeza od jabuke te 50 g kukuruznog škroba.

Paluze ili Peljte sa Pekmezom | Jelly with Traditional Apple Jam | Wackelpudding mit Apfelsirup

Izvor: radiosarajevo

Povezani postovi

Dosadila vam je klasična, za Bajram napravite kokos baklavu

Iako su u tradiciji regije najpopularnije baklave s orasima,...

Zeničanin Irdin Dinči snima tri nove pjesme, krije ime kolege sa kojim je uradio duet

Irdin Dinči uskoro ulazi u studio kako bi snimio...

Aluminijska folija: Ovo su neočekivane primjene koje oduševljavaju domaćice širom svijeta

Aluminijska folija, proizvod koji je svojim mnogobrojnim korisnim svojstvima...

Kako spriječiti i olakšati probleme sa očima koje izazivaju proljetne alergije?

U sklopu polenske groznice, koje su izrazito česte u...