Poslije raskola, SDA Tešanj imala još masovniji iftar

/

U nedjelju 17.03. ove godine u sportskoj dvorani je OO SDA Tešanj organizovala veliki stranački iftar. Iftaru je prisustvovao i Bakir Izetbegović predsjednik SDA BiH, kao i Refik Lendo -potpredsjednik Federacije BiH, Nezir Pivić -premijer Vlade ZDK, Nermin Mandra-poslanik u Parlamentu BiH i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Ze-do kantona, ali i brojni ministri i druge zvanice.

Ono što je najvažnije je da je prisutvo članova i simpatizera bilo brojnije nego prethdonih godina, kao i prisustvo brojnih tešanjskih privrednika, ali i prisustvo nekadašnjih ugledanih članova SDA Tešanj poput Adema Huskića (načelnika općine Tešanj u mandatu 2004-2008), Rasima Omerbašića (predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tešanju mandatu 2004-2008), Muharema Ahmića, ratnog komadanta Viteške 207 Pousorske brigade, ali i brojnih drugih koji su ranijih godina zbog tadašnjeg rukovodstva OPRAVDANO apstinirali od lokalne SDA.

Šta je VELIKI NARODNI IFTAR u Tešnju pokazao ?

Pokazao je da u SDA Tešnju nije došlo do velikog odlaska i osipanja članova i aktvista, da je SDA Tešanj jača od Šemsudina Mehmedovića kao pojedinca, da je SDA jača i ne zavisi od bilo kojeg pojedinca pa makar on bio i bivši ili aktuelni načelnik općine Tešanj.

Očekivati je da SDA može ostvariti dobar izborni rezultat u Tešnju koji podrazumjeva ponovo osvajanje načalničke pozcicije i najmanje 8-10 vijećnika u Općinskom vijeću Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Koala Paintings Tešanj zapošljava administrativnog radnika

Zbog povećanja obima posla „Koala Paintings“ d.o.o. Tešanj raspisuje...

Sladić najavio kada nam stiže zahlađenje u BiH: “Trebat će nam deblja garderoba”

Prijete nam intenzivne suše, požari i toplotni udari. Služba...

Za tri mjeseca izvezeno više malina nego cijele prošle godine

Prodaja malina, koje su se dugo nalazile u hladnjačama,...

Održan 12. tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika ”Biznis Centar” Jelah-Tešanj

Večeras u prelijepom ambijentu Grande Intermezzo-a održan je tradicionalni, dvanaesti ...