Zbog pijane vožnje suprotnom stranom autoceste vozaču iz BiH 15 dana zatvora

/

Vozač iz BiH (57) koji je pod utjecajem alkohola vozio suprotnom stranom autoceste kod Nove Kapele, udario u prometne znakove i pobjegao, kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.

“Navedeni je presudom suca proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora od 15 dana, novčanom kaznom od 1.970 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom ‘B’ kategorije u trajanju od 12 mjeseci”, izvijestili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Policijski službenici su ga potom predali u zatvor u Požegi.

Kako je ranije saopćeno iz policije, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3, na području Općine Nova Kapela dogodila se prometna nesreća nakon koje je sudionik napustio mjesto događaja, no naknadno ga je zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije.

Utvrđeno je da se radi o 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji je upravljajući osobnim automobilom (na mjestu gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova) zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz prometnih znakova.

Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila.

Izvor: N1

Povezani postovi

Iran je u subotu napao Izrael s više od 300 dronova i projektila: 99 posto presretnuto, čeka se odgovor

Drugi dan sukoba Izraela i Irana sigurnosne službe iz...

Evo liste: Koje zemlje su najbogatije u Evropi

Objavljeni su podaci o bogatstvu stanovnika država Evropske unije Luksemburg...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...

UN: Domaćinstva u svijetu dnevno bace milijardu obroka

Domaćinstva u svijetu su tokom 2022. godine bespotrebno dnevno...