U nesreći u blizini granice s BiH povrijeđeno 19 osoba

/

U novogradišku bolnicu u Hrvatskoj jučer poslijepodne u saobraćajnoj nesreći kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, povrijeđeno je 19 osoba.

– Od 19 pacijenata, četvero je s teškim tjelesnim povredama, dvoje od njih je zadržano ovdje na liječenju, a dvoje će se nakon zbrinjavanja uputiti od jednih od zagrebačkih klinika na daljnju obradu i liječenje – izjavila je Slavica Konjević, zamjenica direktora OB Nova Gradiška.

Teška nesreća dogodila se oko 16,30 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, nesreću je izazvao kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Prvo je bez zaustavljanja udario jedan automobil, da bi nakon nekoliko kilometara udario i u kolonu, prenijela je Hina.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Šta je bilo s aparatom za anesteziju!

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu u...

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...