U nesreći u blizini granice s BiH povrijeđeno 19 osoba

/

U novogradišku bolnicu u Hrvatskoj jučer poslijepodne u saobraćajnoj nesreći kod Novog Varoša, oko pet kilometara prije graničnog prijelaza Stara Gradiška, povrijeđeno je 19 osoba.

– Od 19 pacijenata, četvero je s teškim tjelesnim povredama, dvoje od njih je zadržano ovdje na liječenju, a dvoje će se nakon zbrinjavanja uputiti od jednih od zagrebačkih klinika na daljnju obradu i liječenje – izjavila je Slavica Konjević, zamjenica direktora OB Nova Gradiška.

Teška nesreća dogodila se oko 16,30 sati, a prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, nesreću je izazvao kamion koji je udario na kolonu od petnaestak vozila.

Policijska uprava brodsko-posavska saopćila je kako je, prema dosad prikupljenim informacijama, 35-godišnji vozač teretnog vozila (državljanin Rumunije), prije navedenoga naleta na vozila u koloni, probio rampu na naplatnoj stanici Okučani, gdje je nastavio kretanje do mjesta saobraćajne nesreće.

Prvo je bez zaustavljanja udario jedan automobil, da bi nakon nekoliko kilometara udario i u kolonu, prenijela je Hina.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...