Sladić najavljuje: Iz zimskih jakni, u majice kratkih rukava

/

Temperature od 30 stepeni i kratki rukavi na samom početku proljeća? Prema novim vremenskim prognozama, čini se da je upravo to sve izglednija situacija u našoj zemlji.

Vjerovali ili ne, ali ovo što vidite je nažalost daleko od prvoaprilske šale, te su izgledi, koliko god to čudno zvučalo i bilo preuranjeno, za sličan scenario po mom objektivnom sudu trenutno veliki. Možda ne baš nužno ovih 33 °C, ali blizu 30 °C djeluje sve realnije- poručio je mladi bh. meteorolog Nedim Sladić.

Dalje dodaje:

Prethodna dva-tri dana zagrijavanja i, dodatno ove godine topla mora, bez bitnijeg prisustva vlage doprinosit će porastu dobro izmiješanog planetarnog graničnog sloja, smanjenju parcijalne gustoće zraka i kompresiji toplote prema podlozi te njenom zagrijavanju, a geopotencijalne vrijednosti lagano mogu otići i preko prognoziranih 576 dam – što je zapravo prosječna vrijednost primjerena ljetnom periodu za ovo podneblje.

A shvatit ćete što sam rekao nažalost ako pogledate ionako zbunjenu prirodu i još zbunjenije ljude (nas) koji nećemo znati kako se uopće obući – poručio je Sladić.

Izvor: Hayat

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za odbranu, a opremu nabavljamo i uz pomoć donacija

Bosna i Hercegovina izdvaja svega 0,9 posto BDP-a za...

Koordinirali kopnene i zračne snage: Oružane snage BiH obavile još jednu vježbu s američkim vojnicima

Pripadnici Oružanih snaga BIH održali su još jednu zajedničku...

Hvale vrijedan, ali još nedovoljan: Zabilježen rast proizvodnje mlijeka u BiH

Posljednji statistički podaci prema kojima proizvodnja mlijeka u BiH...

Islamska zajednica u BiH utvrdila cijenu kurbana za ovu godinu

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na jučerašnjoj...