U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

/

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru 2024. godine povećala se vrijednost poljoprivrednih proizvoda.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama u Federaciji BiH u februaru 2024. godine iznosila je 1.343.217 KM, što predstavlja povećanje za 2,6 posto u odnosu na februar 2023. godine.

Učešće u ukupnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda na pijacama/tržnicama, posmatrano po grupama proizvoda, bilo je sljedeće: povrće 45,5 posto, voće 20,9 posto, mlijeko i mliječni proizvodi 16,4 posto, perad i jaja 7,6 posto, žita i proizvodi od žita 2,7 posto, te ostali proizvodi 7,0 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

Ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka u FBiH februaru 2024. u odnosu na februar 2023. veća je za 4,7 posto, a u poređenju sa prosjekom 2023. veća je za 2,0 posto, izvještava Radio Sarajevo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Koordinirali kopnene i zračne snage: Oružane snage BiH obavile još jednu vježbu s američkim vojnicima

Pripadnici Oružanih snaga BIH održali su još jednu zajedničku...

Hvale vrijedan, ali još nedovoljan: Zabilježen rast proizvodnje mlijeka u BiH

Posljednji statistički podaci prema kojima proizvodnja mlijeka u BiH...

Islamska zajednica u BiH utvrdila cijenu kurbana za ovu godinu

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na jučerašnjoj...

Zbog višegodišnjih sudskih sporova: Odmarališta u Neumu 30 godina bez obnove

Gotovo tri decenije brojni devastirani objekti u našem jedinom...