Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

/

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i bh. građani.

Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom.

Drugim riječima, svi oni koji imaju TAG uređaj Bosne i Hercegovine moći će bez čekanja prolaziti kroz rampe na autocestama u Srbiji i obrnuto. To će naročito biti značajno u turističkoj sezoni kada se duže čeka na naplatnim stanicama, piše Radio Sarajevo.

“U narednom periodu očekujemo potpisivanje memoranduma o zajedničkoj naplati cestarine javnih kompanija iz Bosne i Hercegovine sa kompanijama iz Hrvatske kako bi se do kraja godine i praktično uvezali sistemi naplate cestarine i time olakšao promet putnika i robe između zemalja regiona”, rekao je ministar Forto.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Novi skok bh. vojne industrije: Izvoz utrostručen u 2024.

Izvoz iz Bosne i Hercegovine ove godine, generalno gledajući,...

Rentanje kao biznis: Znate li kako prijaviti privatni smještaj u Kantonu Sarajevo?

U Bosni i Hercegovini, postupak dobijanja odobrenja za iznajmljivanje...

Cijene plemenitih metala neprestano rastu: Kupce srebra broje na prste

Gram srebra u radnjama širom Republike Srpske poskupio je...

Vrijednost izvoza tekstilne industrije u 2023. veća od 1,8 milijardi KM

Vrijednost izvoza industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u...