Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

/

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i zastupnik u Skupštini ZDK, u koju je ušao sa liste Saveza za bolju budućnost-SBB, od nedavno je u Stranci za BiH.

Peta ili šesta sreća (stranka), reklo bi se, za Omera Škalju i njegov politički angažman u Stranci za BiH. Nakon što je bio u SDA, pa u NB (Nezavisnom bloku), zatim kratko nezavisni, pa A-SDA, NES, pa SBB, pa opet nezavisni sad je u Stranci za BiH.

Da bi se na najbolji način dočarala Škaljina politička karijera, veoma je važno podsjetiti kako je on već isključen iz nekoliko političkih stranaka.

U februaru 2018. godine iz svojih redova izbacila ga je SDA nakon čega se priključio ekspresno Nezavisnom bloku (NB), političkoj stranci Senada Šepića, iz koje je već u decembru 2018. godine izbačen, da bi već krajem 2018. godine se obreo u A-SDA stranci, a poslije spajanja A-SDA sa NBL strankom Ibrahima Hadžibajrića (tada načelnika
općine Stari grad Sarajevo, a sada pritvorenika u Zatvoru Zenica), u novoj stranci NES.

Prije raspada NES-a u ZDK Škaljo se obreo u SBB BiH stranci Fahrudina Radončića, zatim je koketirao sa novom strankom POKRET, da bi sad zvanično preuzeo Stranku za BiH.

Javnost u Bosni i Hercegovini dobro pamti lik i djelo nekadašnjeg zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Omera Škalje koji je iz džepova građana još 2017. godine uzeo otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju. Čovjek sa višegodišnjim iskustvom u mijenjaju političkih dresova i osobi poznatoj po zapošljavanju sina u Eleketroprivredu BiH sada je Stranka za BiH pružila utočište.

Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Počeli razgovori oko koalicije za Lokalne izbore 2024: U Tešnju DF i SBiH prave zajedničku listu

Krajem prošle godinepočele su konsulatacije i razgovori oko koalicija...