Vijećnik Galijašević sa inicijativom da se maturantima isplati jednokratna pomoć

/

Vijećnik Galijašević će na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća Tešanj uputiti inicijativu da se maturantima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 50 KM.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:“ U ime Narod i Pravda Tešanj za narednu sjednicu Općinskog Vijeća Tešanj pokrenut ću inicijativu da se tešanjskim maturantima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 50 KM. Ove godine imamo otprilike 400 maturanata ispred Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić”, Srednja Tehnička Škola i Mješovita Srednja Škola Tešanj. Budžet Općine Tešanj iznosi oko 28.5 miliona KM, dok za ovu svrhu bi trebalo izdvojiti malo više od 20 000 KM. Razlog jedne ovakve odluke je jednostavan! Živimo u vremenu rasta potrošačke korpe u našoj zemlji i mnogim roditeljima je opterećenje finansijsko opremiti svoju djecu za maturu. Učenici bi ovim iznosom mogli sebi olakšati trošak nabavke odijela, cipela, šminkanja ili pak plaćanja večere za matursku zabavu . Sličnu praksu već primjenjuje Grad Loznica“ naveo je Galijašević na svom fb profilu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...