Delić: Podršku majkama porodiljama od 1.000 KM realizirati uz minimalnu dokumentaciju

/

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je jučer sastanak sa direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Almirom Badnjevićem. Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ovom prilikom razgovarano je o aktivnostima neophodnim za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u Federaciji BiH u 2024. godini.

– Ministar Delić je kao osnovni cilj istakao maksimalno smanjenje broja zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, kao i realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Federalnog ministarstva i IDDEEA-e. Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve kako bi se proces podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao – istaknuto je u saopćenju Federalnog ministarstva.

S tim u vezi najavljeno je da će u narednim danima biti potpisani sporazumi između ovog ministarstva i IDEEA-e, a radi nastavka aktivnosti koje će omogućiti da podrška porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete u Federaciji uskoro počne.

– Na sastanku su učestvovali i članovi radne grupe Federalnog ministarstva, koji rade na pripremi Uredbe po osnovu koje će se dodjeljivati ova sredstva. Prisustvovao je i član UNDP-a u BiH, koji je kazao da je prilagođavanje aplikacije, odnosno digitalnog rješenja, pri samom kraju – saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...