Delić: Podršku majkama porodiljama od 1.000 KM realizirati uz minimalnu dokumentaciju

/

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je jučer sastanak sa direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) Almirom Badnjevićem. Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ovom prilikom razgovarano je o aktivnostima neophodnim za provođenje programa podrške majkama porodiljama za svako novorođeno dijete u Federaciji BiH u 2024. godini.

– Ministar Delić je kao osnovni cilj istakao maksimalno smanjenje broja zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, kao i realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Federalnog ministarstva i IDDEEA-e. Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve kako bi se proces podrške porodiljama pojednostavio i ubrzao – istaknuto je u saopćenju Federalnog ministarstva.

S tim u vezi najavljeno je da će u narednim danima biti potpisani sporazumi između ovog ministarstva i IDEEA-e, a radi nastavka aktivnosti koje će omogućiti da podrška porodiljama od po 1.000 KM za svako novorođeno dijete u Federaciji uskoro počne.

– Na sastanku su učestvovali i članovi radne grupe Federalnog ministarstva, koji rade na pripremi Uredbe po osnovu koje će se dodjeljivati ova sredstva. Prisustvovao je i član UNDP-a u BiH, koji je kazao da je prilagođavanje aplikacije, odnosno digitalnog rješenja, pri samom kraju – saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Institucije BiH samo prošle godine dale najmanje 2,8 miliona KM za nova auta, u Paralmentu BiH preferirali “arteone”…

Institucije Bosne i Hercegovine, dakle ministarstva, agencije, zavodi...samo u...

Direktor Federalnog zavoda za statistiku sastao se s Escobarom, razgovarali i o Popisu poljoprivrede

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić održao je...

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...