Demant Stranke za BiH ZDK

/

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji je objavljen 29.03.2024.g. pod naslovom: “Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK od strane Kantonalnog vijeća Stranke za BiH ZDK.

“Obavještavamo vas da objavljena informacija nije istinita i da navodi Radio ZOS-a nisu istiniti. Ova objava i informacija je lažna i može dezinformisati članstvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu, ali i širu javnost.

Također, cijenimo da je suprotna Etičkom kodeksu novinarstva i drugim pozitivnim propisima o medijima, čime ste ugrozili vaš medij.

Obavještavamo vas i vaše čitatelje da je od jula mjeseca 2019.g. izborom za predsjednika Kantonalnog vijeća SBiH ZDK Hasan Handzić u punom kapacitetu rukovodio Kantonalnom organizacijom u skladu sa Statutom SBiH i pozitivnom demokratskom paraksom, bez bilo kakvih unutarstranačkih previranja. Takav rad je prepoznat i pozitivno ocjenjen kroz sve stranačke organe, što je rezultiralo i njegovim reizborom na mjesto predsjednika Kantonalnog vijeća u oktobru 2021.g. i potvrđeno na 4. Kongresu Stranke za Bosnu i Hercegovinu novembra 2021.g.”

Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Počeli razgovori oko koalicije za Lokalne izbore 2024: U Tešnju DF i SBiH prave zajedničku listu

Krajem prošle godinepočele su konsulatacije i razgovori oko koalicija...