Potražnja raste, ponuda mala: Za najam stana u Tešnju treba izdvojiti i do 400 KM

/

U Tešnju, dinamičan ekonomski razvoj privlači sve veći broj stranih radnika, što dovodi do značajnog povećanja potražnje za stanovima. Sve to stvara izazove na tržištu nekretnina, jer se ponuda stanova ne može adekvatno prilagoditi rastućoj tražnji. Kao rezultat toga, cijene iznajmljivanja stanova su u porastu, a dostupnost stanova postaje sve ograničenija.

 

Razlog za rastuću potražnju stanova je u tome što Tešanj postaje sve poželjnija destinacija za rad i život, ne samo među lokalnim stanovništvom, već i među stranim radnicima, koji dolaze kako iz naše zemlje, regiona, tako i iz stranih zemalja poput Turske, i Bangladeša. Ovo stvara konkurentno tržište nekretnina, gdje su stanovi brzo iznajmljeni čim se pojave na tržištu, a cijene iznajmljivanja stalno rastu.

Najmanja cijena kirije je 150 KM

Do podataka koje smo pronašli na OLX.ba, cijene iznajmljivanja stanova u Tešnju trenutno variraju od 150 KM do 400 KM mjesečno, ovisno o lokaciji, veličini i opremi stana. A da bi se saznala cijena pojedinih stanova koji se nalaze na ovoj stranici potrebno je poslati upit vlasnicima, a često ti upiti znaju rezultirati jako velikim iznosima mjesečnog najma.

Najskuplji stan na OLX-u je 400 KM

Uz cijenu najma, potrebno je na taj iznos dodati još i režijske troškove poput, vode, struje, interneta, komunalija i u zimskom periodu grijanja. Ove cijene mogu biti izazovne za mnoge stanovnike, posebno za one sa nižim primanjima ili one koji dolaze iz područja s nižim troškovima života.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

Tešanj: Problemi i izazovi za porodice s invalidnom i bolesnom djecom

Roditelji djece s invaliditetom koji žive u sredinama punim...